Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zaplijenjeno milijun i pol kuna i kilogram droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četvorica uhićenih Zagrepčana, kod kojih je pronađena droga vrijedna najmanje 300 tisuća kuna, jutros su privedeni istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda koji bi im tijekom dana trebao odrediti 48-satni pritvor.

 Zagrebačka policija danas je izvijestila da je riječ o Renatu K. (35), Alenu V. (32), Tomislavu Č. (33) i Tomislavu Š. (28), od kojih je u posljednja dva dana zaplijenjen heroin, kokain i heptanoni čija se vrijednost na 'crnom' narko tržištu procjenjuje na najmanje 300 tisuća kuna, kao i veća količina kuna i deviznog novca za koje se sumnja da potječu od preprodaje droge.

Pročitajte i ovo Ilustracija preplavio crno tržište Alarm zbog droge jače i od heroina: Ubojita dva do tri miligrama, teško ga je dozirati... Ilustracija Ispod nogu suvozača Policajci zaustavili automobil pa uočili sumnjivu vrećicu: Njihova sumnja bila je opravdana

Policija je na noćašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare
izvijestila da je većina od 686 grama heroina, 123 grama kokaina, 196 komada heptanona te 254 tisuće kuna, 103.695 eura i 900 američkih dolara pronađena u stanovima Renata K. i Tomislava Š., a dvojica preostalih uhićenika policiji su priznali da su drogu s kojom su uhićeni nabavili od spomenute dvojice preprodavača u naseljima Jarun i Savica.

Uhićenja su počela u petak, kada je u večernjim satima u Novom Zagrebu uhićen Tomislav Č. s pola grama kokaina, a gotovo istodobno u Jankomiru je uhićen Alen V. u čijem je automobilu pronađeno 59 grama heroina i devet grama kokaina.

Alen V. je u policijskoj postaji priznao da je drogu kupio od Tomislava Č., a on od naknadno uhićenih preprodavača na Jarunu i Savici.

Pretražujući stan Tomislava Š. policija je dan poslije pronašla nešto više od 113 grama kokaina, 96.800 kuna i 1.500 eura, dok je u stanu Renata K. nađeno 626,60 grama heroina, 190 heptanona, manja količina hašiša i marihuane, ilegalni revolver sa streljivom te 151.300 kuna, oko 102.000 eura i 900 dolara.

Sva četvorica otprije su poznata policiji zbog nekoliko
desetaka kaznenih djela, uglavnom imovinskih delikata.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene