Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvije godine zbog sudara sa smrtnom posljedicom

Zanatta je dobio nižu kaznu od najniže propisane Zakonom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanski državljanin, 39-godišnji Ivo Zanatta danas je na Općinskome sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog izazivanja pomorske nesreće u kojoj je poginula 37-godišnja Manuela Višković iz Rovinja.

Sudsko vijeće kojim je predsjedala sutkinja Sandra Vučković potvrdilo je optužnicu po kojoj je Zanatta 15. kolovoza 2008. vozeći 17-metarsku motornu jahtu u blizini otoka Unija u Kvarnerskome zaljevu uključio automatskog pilota ne prateći kretanje drugih plovila. Utvrđeno je kako je njegova jahta 'Emi's light' udarila u krmu šestmetarske jedrilice nizozemskog državljanina na kojoj se bila Manuela Višković. U sudaru ona je pala u more te je teško ranjena propelerom umrla na mjestu nesreće.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Bundeku Prometna nesreća Sudarila se dva automobila u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena Sudar glisera i jedrilice - 5 područje Kornata FOTO Jedrilica i gliser sudarili se kod Kornata: Među putnicima i djeca, skiperica u bolnici

Zanatta je dobio nižu kaznu od najniže propisane Zakonom. Naime, za takvo djelo propisana je kazna zatvora od tri do deset godina. Razlog niskoj kazni je to što dosad nije bio osuđivan, što je surađivao tijekom postupka i redovito se odazivao na suđenje, čime je bitno olakšao i ubrzao postupak.U zatvorsku kaznu uračunava mu se jednomjesečni boravak u pritvoru iz kojeg je izišao odlukom izvanraspravnoga vijeća uz plaćanje jamčevine. Zanatta, koji danas nije bio na izricanju presude, dužan je platiti i sudske troškove od 30.000 kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene