Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ilegalni prelazak granice

Zagrepčanin uhvaćen pri prebacivanju sedmero turskih državljana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mladić (27) iz Zagreba uhvaćen je u Sloveniji sa sedmero turskih državljana pošto su u ponedjeljak nezakonito prešli granicu te ih je slovenska policija navečer dovela na granični prijelaz Požane.

U ponedjeljak oko 19 sati slovenska je policija na taj granični prijelaz dopratila sedmero državljana Turske: 48-godišnjaka, 27-godišnjaka, 25-godišnjakinju te 32-godišnjakinju s troje malodobne djece. S njima je dopratila i 27-godišnjega Zagrepčanina zbog sumnje da su zajedno nezakonito prešli državnu granicu između Hrvatske i Slovenije. Istragom je utvrđeno da je 27-godišnjak prije nekoliko dana u Zagrebu angažiran da za tisuću eura prebaci državljane Turske u Sloveniju. U subotu je iz Zagreba krenuo s 27-godišnjim turskim državljaninom do Rijeke, gdje ih je dočekalo još šestero turskih državljana koje je trebalo nezakonito prebaciti preko granice.

Pročitajte i ovo Piranski zaljev Reakcije na odluku Sud odbacio tužbu slovenskih ribara: "Prihvatili su hrvatsku argumentaciju" Robert Golob najavio premijer Golob Slovenija će priznati palestinsku državu: "Užasi koje svaki dan gledamo u Gazi su nedopustivi"

Put nastavili pješice

U nedjelju je Zagrepčanin svih sedam osoba alfa romeom pulskih registarskih oznaka dovezao do Buzeta. Svi su izišli kod željezničke pruge Buzet-Rakitovec i put nastavili pješice te su poslijepodne nezakonito prešli državnu granicu. Nakon dolaska u Podgorje, Zagrepčanin je nazvao taksi-službu te su taksijima krenuli prema unutrašnjosti Slovenije, a u blizini Črnog Kala zaustavila ih je policija.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nadzoru državne granice i Zakon o strancima, punoljetni državljani Turske protjerani su iz Republike Hrvatske na godinu dana te su smješteni u Prihvatni centar za strance u Ježevu, a Zagrepčanin je zbog kaznenoga djela jutros predan pritvorskom nadzorniku istarske Policijske uprave. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene