Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća ovogodišnja zapljena

Zagrebačka policija zaplijenila gotovo četiri kilograma kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija zaplijenila je gotovo četiri kilograma kokaina, što je najveća ovogodišnja zaplijena ilegalnog 'bijelog praha', doznaje se u policiji.

Vrijednost kokaina koji su u Hrvatsku unijela dvojica srbijanskih državljana, starih 38 i 42 godine, u prodaji na veliko iznosi oko 1,2 milijuna kuna, dok bi miješanjem s raznim tvarima u prodaji na malo cijena dostigla i iznos od preko 2,5 milijuna kuna.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj ističu kako je, nakon dogovora dvojice krijumčara, drogu u Hrvatsku preko graničnog prijelaza Bregana u utorak, 4. lipnja, prošvercao 42-godišnji državljanin Srbije u prerađenom prostoru prtljažnika "opel astre" srbijanskih registracija.

Pročitajte i ovo Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi" Vojska na ulicama Ekvadora nakon proglašenja izvanrednog stanja Strašni prizori VIDEO Stravične snimke koje lede krv u žilama! Mučenje zarobljenih vojnika i policajaca: "Za sve je kriv Zapad, nemamo više izbora"

>> Pale krupne ribe: Policija razbila veliki lanac krijumčara kokaina!

Drogu je potom predao 38-godišnjem državljanu Srbije, koji je 3.795 grama kokaina u garaži poslovno stambene zgrade u zagrebačkom naselju Špansko prebacio u prtljažnik svog "golfa".

Dva dana kasnije u večernjim satima 42-godišnjak je s ispražnjenom "astrom" krenuo prema Bregani, gdje ga je zaustavila policija. Iako nije pronašla drogu u prtljažniku je otkrila "skrovište" što je bio dovoljan razlog za uhićenje.

U noći s četvrtka na petak uhićen je i 38-godišnjak, koji je pronađen u naselju Špansko. Temeljem sudskog naloga policija mu je pretražila automobil, pronašla četiri paketa kokaina i odvela ga u postaju.

Policija ističe da je pronađena droga bila namijenjena hrvatskom narko tržištu. Neslužbeno se doznaje da su krijumčari kokain nabavili u Nizozemskoj, i da ih je policija nadzirala gotovo mjesec dana.

Uhićeni krijumčari su nakon kriminalističkog istraživanja predani pritvorskom nadzorniku zbog neovlaštene proizvodnje i prodaje droge. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene