Obavijesti Video Pretražite Navigacija
provodili akciju u petak

Policija otkrila alkoholnu rekorderku na cestama: 42-godišnjakinja vozila centrom Zagreba s 2,9 promila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija objavila je izvještaj nakon prvog dana provođenja preventivno represivne akcije pojačanog nadzora vozila i vozača usmjerene prvenstveno na počinjenje tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu', a to su: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

Od ukupno 138 prometnih prekršaja, čak 36 su počinili pijani vozači. 17 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, devet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet nepropisnog korištenja mobitela. Dvije su osobe dovedene na sud, a sedam ih je zadržano do otriježnjenja.

Pročitajte i ovo Zastoj tramvaja, ilustracija Objavio ZET Pripremite se na kaos u prometu: Velik dio grada u četvrtak ostaje bez tramvaja Motocikl, ilustracija - 4 Dobro je znati Na što treba obratiti pozornost pri kupnji motocikla

Pijana rekorderka je 42-godišnjakinja koja je s 2,94 g/kg alkohola u organizmu vozila po centru grada, točnije u Jurjevskoj ulici.

Slijedi 57-godišnjak koji je u Ivanić Gradu sudjelovao u prometnoj nesreći, a zatim mu je izmjereno 2,07 g/kg alkohola u organizmu.

Osim njih dvoje policija je istaknula i 56-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Stupniku pod utjecajem alkohola od 2.06 g/kg u organizmu, 51-godišnjaka koji je upravljao vozilom u Velikoj Mlaki pod utjecajem alkohola od 1.92 g/kg u organizmu, te 32-godišnjaka koji je upravljao vozilom na Remetinečkoj cesti pod utjecajem alkohola od 1.91 g/kg u organizmu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene