Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj koji je zgrozio Hrvatsku

Nadzorne kamere mogle bi otkriti tko je ostavio mrtvu bebu kod kanti za smeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko je ostavio tek rođenu bebu, je li rođena mrtva ili je umrla od pada na pločnik, je li stravičan zločin počinila samo majka ili je imala pomagača - policija tek treba složiti kroniku strašnog čina.

Šok u središtu Zagreba! Prolaznici su usred bijela dana kraj kontejnera pronašli beživotno tijelo tek rođene bebe. Istraga je u tijeku, a policija se nada da će im pomoći snimke s nadzornih kamera postavljenih na obližnjim zgradama.

Pročitajte i ovo Snažan potres prije četiri godine pogodio Zagreb - 1 Spora obnova FOTOGALERIJA Četiri godine od zagrebačkog potresa: Plenković promijenio četiri ministra, a obnova je predmet interesa europskog tužitelja Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

Svijeće na mjestu gdje je jučer pronađeno beživotno tijelo tek rođene bebe. Između dva kontejnera za smeće, u samom središtu grada. Stanari obližnjih zgrada šokirani.

"Bila su ambulantna kola i nekoliko policajaca, i ovdje pred kantama za smeće je bilo pokriveno bijelim najlonom, da bih poslije od jednog susjeda dobila informaciju da tu leži jedna mala bebica. Naravno, takav šok da ne možete niti shvatiti", rekla je Erika Omrebegović.

Policija o ovom događaju ne želi govoriti pred kamerama. Tek su potvrdili kako su jučer nešto poslije 10 sati ujutro dobili poziv da je u centru grada pronađeno tijelo mrtve bebe. Odmah su izašli na teren, obavili sve potrebne radnje te je istraga u tijeku.

Tko je ostavio tek rođenu bebu, je li rođena mrtva ili je umrla od pada na pločnik, je li stravičan zločin počinila samo majka ili je imala pomagača - policija tek treba složiti kroniku strašnog čina.

"Sama pomisao kad vam netko kaže da tu leži mala bebica, prestrašno mi je! Mislim, svi smo susjedi bili uznevjereni! Još uvijek smo! Ja ni ne mogu gledati tu. Pazite, tu su nam kante za smeće, tu prolazimo svaki dan. Prestrašno!", kaže Omrebegović.

Utvrdi li se da je u pitanju čedomorstvo, majka novorođenčeta mogla bi proći i nekažnjeno - olakotna okolnost mogla bi biti postporođajna depresija. "Tada uslijed vrlo poremećenog raspoloženja koje oscilira, uslijed osjećaja krivnje, uslijed jednog izrazitog depresivnog stanja - majka novorođenoga djeteta može doživjeti i ideje o čedomorstvu pa i počiniti čedomorstvo", kaže prof. dr.sc. Alma Mihaljević Peleš, predstojnica Klinike za psihijatriju KBC-a Zagreb.

Pokaže li istraga da je majka imala pomagača u zločinu koji je sve šokirao, smatraju pravnici, prijeti mu zatvor. Policiji bi u istrazi od velike koristi mogle biti i nadzorne kamere. Tek nekoliko koraka od kontejnera gdje je nađena beba ordinacija je kirurga Siniše Glumičića. Iznad ulaza su nadzorne kamere.

"Ja sam još u četvrtak otišao u Beč, da bih u petak popodne dobio šokantnu informaciju o tome. Mi imamo kamere na zgradi koje jako lijepo pokrivaju taj dio ulice tako da ćemo dati policiji snimke i možda će im to pomoći da pronađu tko je krivac, što se ustvari uopće desilo", kazao je Glumičić.

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se obdukcijom utvrditi kako je beba umrla.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene