Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stegovna kazna

Zadarski tužitelj kažnjen zbog objavljenih fotografija Rene Sinovčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarski općinski državni odvjetnik Trpimir Kučina stegovno je kažnjen trogodišnjim zastojem u promaknuću jer je povrijedio službenu tajnu, odlučilo je danas Državnoodvjetničko vijeće koje je Kučinu proglasilo odgovornim jer su u lokalnom dnevniku 'Zadarskom listu' objavljene fotografije policijske akcije na kojima se tajno praćeni Reno Sinovčić sastaje sa svjedocima u slučaju Zlatka Lisice, optuženog za iznudu.

Nakon objave tajnih fotografija, zadarski županijski državni odvjetnik Ivan Galović pokrenuo je stegovni postupak i suspendirao Kučinu, koji je bio obnašatelj dužnosti općinskoga državnog odvjetnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U šumu i tako ne može VIDEO Lisica ušla na popularno nogometno igralište: "Sat vremena se vrtila oko nas" Lisicu pustili na slobodu nakon oporavka oporavila se VIDEO Lisica iz Dubrave na slobodi: "Vratiti spašenu životinju u prirodu, sjajan je osjećaj"

>> Sinovčić kazneno prijavljen zbog prijetnji i obećanja dara

Državnoodvjetničko vijeće proglasilo je Kučinu krivim za stegovno djelo povrede službene tajne u svezi s obnašanjem državnoodvjetničke dužnosti te mu je izreklo stegovnu kaznu zastoja u promaknuću od tri godine, objavilo je Državno odvjetništvo RH na internetskim stranicama.

Kučina tužitelj u predmetu protiv Sinovčića

Kučina je bio tužitelj u predmetu protiv kontroverznoga 50-godišnjega zadarskog poduzetnika Rene Sinovčića, osumnjičenog za sprječavanje dokazivanja. Nakon objave fotografija u rujnu Kučina je izjavio da medijima nije dao fotografije.

Vanjskog suradnika NK 'Zadar', vlasnika medijske kuće VOX i predsjednika novigradskoga HDZ-a, policija je privela početkom rujna zbog sumnje da je prijetnjama i obećanjem dara navodio svjedoka na davanje lažnog iskaza i utjecao na druge svjedoke i oštećene na davanje lažnog iskaza u postupku koji se vodi protiv pritvorenoga 32-godišnjeg Bibinjca Zlatka Lisice. Lisica je u pritvoru zbog kaznenog djela iznude u pokušaju. (hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene