Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zadarska policija zaplijenila heroin vrijedan pet milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U operativnoj akciji "Selo" jučer je zaplijenjeno 5,312 kg heroina visoke čistoće te pet kilograma paracetamola namijenjena miješanju s heroinom, što je, kako je rekao na današnjoj tiskovnoj konferenciji načelnik zadarske Policijske uprave Anton Dražina, najveća zapljena heroina u povijesti PU-a.

Zaplijenjena je droga sigurno došla iz BiH, bila je namijenjena zadarskom području, a na tržištu joj vrijednost veća od pet milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Droge u Hrvatskoj - 4 Najčešće marihuanu Ovisnost u Hrvatskoj: Svaka četvrta osoba probala je neku vrstu droge Zapljena droge u Tajlandu nakon sukoba vojske i krijumčara Na samoj granici Krvavi okršaj: Vojnici ubili 15 krijumčara droge pa se pohvalili zapljenom

U Istražni centar Županijskog suda u Zadru policija je danas sprovela pet osoba: četiri hrvatska državljanina sa zadarskog područja i jednog državljanina BiH.

Načelnik Kriminalističkog odjela PU-a Anton Novoselović je, govoreći o pojedinostima akcije "Selo", rekao da su uhićeni I.B. (36), A.Š. (36), P.P. (36) i M.T. (41), svi sa zadarskog područja, te B.P. (47) iz okolice Banje Luke u BiH.

Osim heroina i paracetamola zaplijenjena su dva pištolja, 92 komada streljiva i 12 detonatora eksploziva za aktiviranje na udaljenost.

Akcija se provodi u suradnji s policijom BiH, točnije s policijom Republike Srpske koja je također zaplijenila tri kilograma heroina. Kako je rečeno, akcija se nastavlja.

Načelnik PU-a Dražina istaknuo je da je akcijom presječen jedan od krakova tzv. Balkanske rute droge i da uhićenici pripadaju "vrhu vrhova kad je riječ o preprodaji droge na zadarskom području".

Na temelju naloga istražnog suca operativci PU-a pretražili su pet kuća i stanova i pet vozila u vlasništvu osumnjičenika. Osim njih bile su privedene još tri osobe, ali su puštene jer nije bilo dokaza da su sudjelovale u tom kažnjivom djelu posjeda droge radi preprodaje.

Policija je potvrdila da je droga zaplijenjena u obiteljskoj kući u blizini Stankovaca kod Benkovca. Policija je pratila dostavu droge u tu kuću te je istodobno sa zapljenom uhitila dvije osobe, a ostale su tri uhićene također u srijedu od 13,30 do 18 sati.

Zanimljivo je da je jedan od uhićenika, A. Š., nedavno izdržao 7-godišnju zatvorsku kaznu zbog istoga kažnjiva djela te je pušten na uvjetnu slobodu. I drugi osumnjičenici su već prijavljivani i osuđivani za kažnjiva djela posjeda, odnosno zlouporabe droga ili za kažnjiva djela imovinske naravi, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

To je još jedan u nizu uspjeha hrvatske kriminalističke policije u borbi protiv zlouporabe droge, rekao je Berislav Lankaš iz Ravnateljstva policije na današnjoj konferenciji za novinare.

Uhićenici su se tijekom kriminalističke obradbe branili šutnjom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene