Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strava u Zadru

Pretukli ga na smrt, ubacili u auto, pa ujutro odvezli i zvali policiju u pomoć

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravično ubojstvo dogodilo se na području Zadra.

Jučer u 7 sati i 15 minuta 56-godišnji muškarac je telefonom dojavio policiji da u mjestu Zelengrad osobnim vozilom prevozi ozlijeđenu osobu kojoj je potrebna hitna medicinska pomoć.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Odmah po dojavi u mjesto Zelengrad je upućen dežurni liječnik koji je u 8:30 sati, na cesti pored vozila u kojem ga je 56-godišnjak prevozio, konstatirao smrt 63-godišnjaka sa zadarskog područja, rečeno je na konferenciji za novinare u PU zadarskoj. Pregledom preminulog liječnik je utvrdio da na tijelu ima više ozljeda te je zatražena obdukcija, kojom je utvrđeno da je uzrok smrti traumatski šok kao posljedica udaraca po tijelu. Žrtva je imala prijelome, nagnjećenja i unutarnje krvarenje.

Pored vozila, koje je 56-godišnjak zaustavio na makadamskom putu kako bi pozvao policiju, uz njega je bio i 81-godišnjak. Obojica su privedeni u policiju, a  naknadno je doveden i 46-godišnjak s područja Obrovca, vlasnik kuće u kojoj su sva trojica, zajedno sa žrtvom, kako je ustanovljeno, slavili Đurđevdan.

Istragom je utvrđeno da je tijekom slavlja uz konzumiranje prekomjernih količina alkohola došlo do svađe između žrtve i 56-godišnjaka, koji su inače bili prijatelji te su zajedno došli na slavlje, nakon čega su ga osumnjičeni 56-godišnjak i 46-godišnjak fizički napali. Tijekom noći u nekoliko su ga navrata udarali te oko 3 sata u noći stavili u automobil, da bi u 7 sati 56-godišnjak i 81-godišnjak krenuli po pomoć. Prema rezultatima obdukcije, nesretni muškarac podlegao je ozljedama već oko 2 sata iza ponoći.

Mlađi muškarci uhićeni su zbog kaznenog djela teškog ubojstva, dok se 81-godišnjaka tereti za pomaganje u tom djelu. Policija je potvrdila da je jedan od dvojice osumnjičenih za ubojstvo, već ranije bio optužen za slično djelo, ali je na suđenju bio oslobođen. Neslužbeno se doznaje da se radi o sada umirovljenom pravosudnom policajcu.

Upitani zašto su s informacijom o ubojstvu čekali 24 sata, u policiji su objasnili da su morali pričekati rezultate obdukcije da se pokaže jesu li istinite prve informacije koje su im bile dostupne, a prema kojima je žrtva ozljede zadobila jer je u alkoholiziranom stanju padala po dvorištu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene