Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zadar: Istražni zahtjev protiv ubojice taksista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podnijelo je istražni zahtjev protiv 21-godišnjeg Elvisa Šopića zbog osnovane sumnje da je počinio teško ubojstvo zadarskog taksista Igora Ćustića.

Istražni je zahtjev podnesen protiv mlađeg punoljetnika zbog kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 91. Kaznenog zakona.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Slika nije dostupna Ubojica taksista Elvis Šopić dobio sina

U istražnom zahtjevu se navodi kako postoji utemeljena sumnja da je osumnjičeni Šopić 29. siječnja ove godine oko 22,30 sati u mjestu Korlatu kod Benkovca iz skraćene lovačke puške, koju je skrivao ispod odjeće, ispalio dva hica u glavu taksistu Igoru Ćustiću te ga na mjestu usmrtio.

Šopić je to počinio nakon što je na taksi stajalištu u Zadru unajmio taksi. U vozača je pucao sa stražnjeg sjedišta automobila. Utemeljeno se sumnja i kako je počinitelj, radi prikrivanja ovog kaznenog djela, zapalio unutrašnjost automobila zbog čega je tijelo vozača u cijelosti izgorjelo, navodi se u istražnom zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva u Zadru.

Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je i prijedlog za određivanje pritvora Elvisu Šopiću. Istražni sudac Županijskog suda u Zadru Ante Anić već je prije istražnog zahtjeva, a nakon što je ispitao osumnjičenika, odlučio o provedbi istrage i odredio osumnjičeniku pritvor jer postoje osobito teške okolnosti počinjenja ovog kaznenog djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene