Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozlijeđeno dvije ljudi

Ekskluzivna snimka drame na Hvaru: Jahta pod punim gasom udarila brodice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U hvarskoj luci oko 14:00 sati luksuzna motorna jahta udarila je pet brodica i razbila vez luke. Nakon priveza krmom u luci Hvar zapovjednik jahte, britanski državljanin, nije isključio vanjske komande.

Luksuzna motorna jahta 'Kai' duljine 31 metar, koja plovi pod zastavom Kajmanskih otoka, danas oko 13,40 sati u hvarskoj luci izazvala je pomorsku nesreću udarivši u tri plovila na vezu i dvije brodice koje su bile na sidru, pri čemu su ozlijeđene dvije osobe, priopćeno je iz Ministarstva mora, pomorstva i infrastrukture.

Nakon priveza krmom u luci Hvar zapovjednik jahte, britanski državljanin, nije isključio vanjske komande, te je došlo do snažnog pokretanja motora jahte pri čemu su popucali konopi priveza te su oštećeni uređaji za privez na obali.Oštećena su i plovila na vezu ; motorna jahta 'Giampi', talijanske zastave, motorna jahta 'Colonial Sun', američke zastave i hrvatska brodica šibenskih registracija. 'Kai' je udarila i u dvije hvarske brodice na sidru.

Prilikom pucanja konopa ozlijeđene su dvije osobe na jahti 'Colonial Sun' ; mehaničari D.P. i J.S. obojica hrvatski državljani, koji su vozilom hitne pomoći prevezeni u hvarsku ambulantu.

Jahta Kai' u vlasništvu je tvrtke Genu Marine Ventures Ltd. sa sjedištem na Djevičanskim otocima, a na jahti se nalazilo 11 članova posade i 13 putnika.

Očevid obavlja Lučka ispostava Hvar. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija teška nesreća na moru Na plaži na Čiovu gliser naletio na ženu: Propeler joj zahvatio nogu, u bolnici je Ilustracija tajne posla Radnica na jahti otkrila bizarne zahtjeve gostiju: ''Nikad ne smijemo reći ne, osim u dva slučaja''

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene