Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije poznat motiv

Za ubojstvo osječkog odvjetnika osumnjičen 45-godišnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za ubojstvo osječkog odvjetnika Luje Medvidovića u noći s 4. na 5. siječnja osumnjičen je već od prije policiji poznat 45-godišnjak s vinkovačkoga područja koji je odvjetnika zatražio da ga zastupa.

On će danas biti priveden u osječki istražni zatvor, izvijestila je danas osječko-baranjska policija ne navodeći imena žrtve i ubojice. Načelnik Odjela općeg kriminaliteta Tomislav Gall rekao je na konferenciji za novinare da je 45-godišnjak osumnjičen za kazneno djelo teškog ubojstva i protupravno oduzimanje slobode supruzi i kćeri pokojnika te samom pokojniku.

Potvrdio je kako je osumnjičenik 4. siječnja oko 18:,30 najprije došao u stan žrtve te je odvjetnika i njegovu obitelj, ozbiljno im prijeteći, izveo iz stana i zadržao ih u odvjetničkom uredu oko 45 minuta. Nakon toga pustio je odvjetnikovu suprugu i kćer prijeteći da će ga ubiti ako obavijeste policiju.

Pročitajte i ovo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra Okupljanje inicijative Mihaela Berak Pet mjeseci kasnije: Inicijativa traži ostavke zbog 'šutnje' u slučaju ubojstva osječke studentice

>> Osijek: Odvjetnik nasmrt izboden u svom uredu

Dodao je kako su dojavu od supruge dobili nešto poslije ponoći, a obdukcijom je utvrđeno da je ubijeni imao nekoliko ubodnih rana. Potvrdio je da je vukovarsko-srijemska Policijska uprava za osumnjičenikom zbog prije počinjenih kaznenih djela raspisala tjeralicu, a iz provedenog istraživanja utvrđeno je kako je on za to znao te se skrivao na nekoliko mjesta na širem području Hrvatske.

Napomenuo je kako je osumnjičenik neposredno prije ubojstva boravio na zagrebačkom području, a u tu je županiju došao na dan ubojstva. Istaknuo je kako motiv ubojstva još nije utvrđen te da istraživanjem nije utvrđeno da su se osumnjičenik i žrtva poznavali dulje vrijeme. Znajući da policija za njim traga, osumnjičenik je ubijenog odvjetnika zatražio da ga zastupa, i to je jedino što ih povezuje, rekao je Gall.

Osumnjičenik će danas biti priveden u osječki istražni zatvor, a protiv njega će se podnijeti kaznena prijava zbog teškog ubojstva te protupravnog oduzimanja slobode. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene