Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vrsar: Iredentistički grafiti na nekoliko prometnih znakova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznati su počinitelji noću od ponedjeljka na utorak na županijskoj cesti Novigrad - Poreč - Vrsar oštetili desetak prometnih znakova i nekoliko ploča s dvojezičnim nazivima mjesta na kojima su crnim sprejem ispisali protuhrvatske poruke, izvijestila je danas istarska Policijska uprava.

Nepoznati počinitelji su na neke od tih prometnih znakova zalijepili naljepnice s natpisom "Italija" te crnim sprejem prebojili hrvatske nazive mjesta i napisali "Istra-Italija", rekla je glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataše Rogić.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 7 Prozvana tri političara FOTO U Splitu osvanuli uvredljivi grafiti o Milanoviću i Puljku, brzo su uklonjeni Prekrili grafite kod muzeja Mimara - 1 inspirirani porukama FOTO Prekrili 'radost' i 'lipotu': Nestali grafiti kod muzeja Mimara

Ujedno je oskvrnjen i oštećen spomenik poginulim braniteljima kod zračne luke Crljenka kod Vrsara, na kojemu je po cijeloj ploči spomenika ispisana poruka "Banditi, Italija", a u središtu spomen-obilježja nacrtan je kukasti križ.

Policija je jučer obavila očevid, a protiv za sada nepoznatih počinitelja bit će podnesena kaznena prijava zbog oštećenja i uništenja tuđe stvari.

Ujedno su izviješćena mjerodavne ustanove, odnosno "Istarske ceste" i jedinice lokalne samouprave koje će sanirati štetu i promijeniti znakove.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene