Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vozio ženu, djecu i 12 kg kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici vukovarsko-srijemske policije i carine zaplijenili su sinoć oko 19 sati na međudržavnom graničnom prijelazu Bajakovo oko 12,3 kilograma heroina.

U kombi vozilu švedskih registracijskih oznaka, heroin je u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 52-godišnji švedski državljanin albanske nacionalnosti.

Pročitajte i ovo Droge u Hrvatskoj - 4 Najčešće marihuanu Ovisnost u Hrvatskoj: Svaka četvrta osoba probala je neku vrstu droge Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

Droga je bila skrivena u podu kombija, posebno prerađenom za tu namjenu, rekao je načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske Josip Grčanac.

Nakon što je uhićen, švedski državljanin sproveden je uz kaznenu prijavu u Istražni centar Županijskog suda u Vukovaru, gdje mu je određen jednomjesečni pritvor.

Vrijednost zaplijenjene droge na "crnom tržištu" procjenjuje se na oko 4 milijuna kuna, istaknuo je načelnik Grčanac.

Osim po vrsti vozila kojeg je vozio, kombiju, švedski državljanin hrvatskoj policiji i carinicima postao je sumnjiv i po ruti kretanja, Kosovo-Švedska, koja se nalazi na poznatoj tzv. "balkanskoj krijumčarskoj ruti", rekao je načelnik Odjela kriminaliteta i droga u MUP-u Darko Žižek.

U kombi vozilu nalazili su se i supruga uhićenog švedskog
državljanina i njihovo četvero malodobne djece koji su pušteni na slobodu.

Pomoćnik ravnatelja Carinske uprave, Hrvoje Čović izvijestio je da je tijekom prošle godine hrvatska policija na Bajakovu zaplijenila 58 kilograma heroina.

U 2006. godini na Bajakovu je pak zaplijenjeno 56 kilograma, u 2005. g. 157 kilograma, a u 2004. g. 71 kilogram heroina.

Ti podaci pokazuju kako nije riječ o slučajnim zaplijenama već su one plod ozbiljnog, sustavnog i kvalitetnog rada hrvatske policije i carine na tom graničnom prijelazu, istaknuo je pomoćnik ravnatelja Carinske uprave Čović.

Nakon što je prepraćen u Istražni centar Županijskog suda u Vukovaru, švedskog državljanina saslušala je istražna sutkinja Nevena Zeko te mu odredila jednomjesečni pritvor i donijela rješenje o provođenju daljnje istrage, potvrđeno je iz vukovarskoga Županijskog suda.

Prije četiri dana na graničnom prijelazu Bajkovu policija i carina zaplijenili su 22 kilograma marihuane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene