Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija objavila detalje

Vozio se okolo s jugoslavenskom puškom, a donio je i u kafić: "Strah me da je ne ukradu, ne mogu dobro zaključati auto"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dvojica mladih muškaraca osumnjičeni su za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja te eksplozivnih tvari

Kninska policija provela je kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom i 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Utvrđeno je da su njih dvojica na Božić osobnim automobilom zadarskih registracija došli u Kistanje i otišli u obližnji ugostiteljski objekt.

No, ubrzo se 29-godišnjak vratio do automobila da bi uzeo automatsku pušku "Zastava M-70", doduše, bez spremnika i streljiva. Pušku je zamotao u odjeću i njom se vratio u kafić te je zamotanu ostavio uz zid pored stola. Naime, strahovao je da mu netko pušku ne ukrade iz automobila koji se može zaključati jer ima neispravnu bravu.

Nakon što je policija pregledala automobil, našla je metalni držač (limica) streljiva kalibar 7,62 mm, a u Privlaci je pretražila i dom 29-godišnjaka te je pronađeno i oduzeto: 241 komad streljiva kalibra 7,9 mm, 123 komada streljiva kalibra 7,62x39mm, 25 komada streljiva kalibra 7,65 mm, i nastavak cijevi za pušku m 59 - jedan komad.

Pročitajte i ovo Kante pune biootpada neugodni blagdani FOTO Zagrepčani na zapadu grada bijesni, kante su prepune biootpada: "Na cesti su od četvrtka, širi se smrad!"

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Beogradu Kriza u Srbiji Tužiteljstvo se oglasilo o uhićenima, odvjetnik upozorava: "Studente terete za rušenje državnog poretka, a huligane su osudili novčano"

Policija je pretražila i obiteljsku kuću i popratne prostorije 24-godišnjaka u Benkovcu te je pronađeno 11 metaka kalibra 7,9mm, jedan metak kalibra 7,62 mm x 39, 36 metaka kalibra 7,62x54mm, jedna zračna puška nn marke i tv.broja i jedan metak kalibra 22.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 29-godišnak je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

Protiv 24-godišnjaka bit će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari .

Protiv obojice slijedi optužni prijedlog poradi počinjenja prekršaja iz Zakona o posjedovanju oružja građana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene