Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crni niz

Vozio s 4,04 promila po Puli, U Poreču poginula turistica na biciklu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istarska policija danas je imala pune ruke posla. U puli je zaustavljen vozač 'mrtav' pijan, a u poreču je poginula biciklistica iz Austrije.

S čak 4,04 promila alkohola u krvi i bez valjanih dokumenata 50-godišnji Puljanin vozio je gradskim ulicama u četvrtak dostavno vozilo volkswagen caddy, a kad ga je policija zaustavila, pokazao je osobnu iskaznicu kojoj je istekao rok, izvijestila je u petak istarska policija.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Puljanin je zaustavljen između Verudele i raskrižja s Benussijevom ulicom u nadzoru prometa u 11:35 sati te je utvrđeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u krvi od 4,04 promila. Osim toga, istekla mu je vozačka dozvola, a prilikom provjere identiteta služio se osobnom iskaznicom kojoj je također istekao rok, priopćila je policija, koja ga je uhitila i odvela u policijsku postaju da se otrijezni.

Protiv njega policija će mjerodavnome prekršajnom sudu podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici.

Inače, koncentracija alkohola u krvi manja od 0,5 promila može izazvati mamurnost, pripito je stanje s koncentracijom alkohola od 0,5 do 2,5 promila, teško pijano stanje s koncentracijom od 2,5 do 3,5 promila, alkoholna koma s koncentracijom od 3,5 do pet promila, te alkoholna smrt s koncentracijom alkohola u krvi većom od pet promila.

Poginula u naletu automobila

Austrijska državljanka koja je vozila bicikl poginula je u prometnoj nesreći koja se u petak u 12:50 sati dogodila na području Poreča, između Mugebe i Fuškulina, izvijestila je istarska policija.

Okolnosti nesreće još se utvrđuju, a u njoj su sudjelovali vozač osobnog automobila renaulta megana riječkih registarskih oznaka i 54-godišnja Austrijanka koja je bila na biciklu.

Biciklistica je umrla na mjestu nesreće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene