Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postupak se nastavlja

Vojislav Blažević ostaje u zatvoru i pod istragom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vojislav Blažević (54), osumnjičen za postavljanje dviju eksplozivnih naprava u zapadnome dijelu Zagrebu, ostaje u istražnom zatvoru i pod istragom, odlučeno je danas na zagrebačkome Županijskom sudu od kojega je Blaževićev branitelj tražio prekid postupka zbog njegove neubrojivosti.

Blažević je prošlog tjedna hitno prevezen iz zatvorske bolnice u civilnu jer mu se stanje pogoršalo zbog dugotrajnog štrajka glađu, a njegov branitelj Branko Šerić zatražio je nakon toga prekid postupka tvrdeći da je Blažević nesposoban za raspravu.

Pročitajte i ovo Beba - 3 Na snazi od sredine travnja Grad Zagreb diže naknadu za novorođenčad, bit će značajno viša Tomislav Tomašević Resnik prema hodogramu Zagreb će posuditi novac muzeju koji je pokrala računovotkinja, Tomašević prozvao: "Jesu li je uhitili?"

'Nije neubrojiv'

Sutkinja istrage Vera Polak-Presečki danas je odbila taj zahtjev, a odluku je temeljila na nalazu psihijatrijskih vještaka iz bolnice u Vrapču, koji su utvrdili da Blažević nije neubrojiv te da se u stanje trenutačne nesposobnosti za raspravu doveo sam dvomjesečnim štrajkom glađu tijekom kojega je navodno izgubio 20 kilograma.

On je uhićen 13. siječnja pod sumnjom da je odgovoran za postavljanje dviju eksplozivnih naprava u Zagrebu. Od uhićenja se brani šutnjom i ne želi iznositi obranu niti komunicirati s istražiteljima.

>> Osumnjičeni bombaš iz Zagreba u civilnoj bolnici

Zatvorska kazna do pet godina

Osumnjičen je za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine, za što je predviđena zatvorska kazna do pet godina.

Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i dokaze, to jest ometanja istrage, te ponavljanja kaznenog djela. Početkom ožujka sud mu je odbio ponuđenu jamčevinu od 100.000 kuna za obranu sa slobode.

>> Bombašu iz Zagreba odbijena jamčevina od 100.000 kuna!

Prva eksplozija za koju je osumnjičen odjeknula je 9. siječnja na željezničkoj pruzi u Susedgradu kad je na eksplozivnu napravu naletio teretni vlak. Druga se, pak, dogodila 11. siječnja nešto poslije ponoći na autobusnoj postaji u Stenjevcu.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene