Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fiktivne transakcije

Voditelj bankarske poslovnice prisvojio gotovo milijun eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu danas je podiglo optužnicu protiv voditelja jedne poslovnice Privredne banke kojega tereti da je prisvojio gotovo milijun eura.

'Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je od početka 2002. do ožujka 2005. godine u Zagrebu, kao voditelj poslovnice banke zloupotrijebio svoje ovlasti i autoritet voditelja poslovnice te raznim fiktivnim transakcijama prisvojio iznos od 968.555,66 eura', izvijestilo je Državno odvjetništvo na svojim internetskim stranicama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POMAGANJE ZAJEDNICI PBZ grupa donira 7,8 milijuna kuna za pomoć stradalima u razornom potresu Slika nije dostupna Mjere za građane PBZ omogućuje odgodu plaćanja svim korisnicima kredita do šest mjeseci

Navedeni mu je novac radi oročenja u banci u više navrata predavao ekonom jedne vjerske institucije, navodi Državno odvjetništvo RH.

U Državnom odvjetništvu nisu otkrili identitet optuženog, navodeći tek da je riječ o 55-godišnjaka inicijala Z. K. Terete ga za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, zbog čega mu prijeti i do deset godina zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene