Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vodice: Tinejdžer poginuo u naletu glisera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stravična pomorska nesreća zadesila je jučer austrijsku obitelj na ljetovanju u Vodicama. Dok su se kupali u moru na Plavoj plaži na dvojicu dječaka naletio je gliser kojim je upravljao 29-godišnji Zagrepčanin. 16-godišnjak je na mjestu ostao mrtav, a njegov 13-togodišnji brat teško je ozlijeđen i hitno prevezen u šibensku Opću bolnicu.

Stanje 13-godišnjeg dječaka je kritično i očekuje se hitan prijevoz u Austriju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije kočio na vrijeme Željeznička nesreća u Slavoniji: "Žurio se jer mu je sin sletio s ceste. Onda se autom zabio u vlak i totalno slupao vozilo" Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Roditelji su vidno šokirani i nisu bili u stanju davati izjave. 

Prema informacijama istražnog suca, gliser je dječake zahvatio 100 metara od obale, izvan kupališnog prostora ograđenog mrežom. 

Mlađi je brat prevezen u bolnicu nakon nesreće, a policiju je izvijestio da je s njim na kupanju bio i njegov brat.

Policija je sinoć nakon 23 sata krenula u potragu za tinejdžerom, a njegovo je tijelo pronađeno jutros oko 1 sat i prevezeno na Odjel patologije šibenske Opće bolnice zbog utvrđivanja identiteta. 

Gliser koji je naletio na njih dug je 8 metara s izvan brodskim motorom od 250 konjskih snaga. Vozač glisera bio je 29.godišnji Zagrepčanin. 

Kada je shvatio što je učinio, 29-godišnji vozač se vratio po unesrećenog dječaka, izvukao ga iz mora uz pomoć mještana i odvezao na obalu gdje je dojurila hitna pomoć.

Očevid je uz policijske službenike obavio istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku i zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Šibeniku.

'Mi smo imali prvotnu informaciju od policije da se dogodila prometna pomorska nesreća u kojoj je stradala jedna osoba koja je zadobila teške tjelesne ozljede, ali je izvan životne opasnosti. Međutim, prema kasnijim ispitima i opreativnim spoznajama došlo se do toga da je još jedna osoba stradala te je ta osoba pronađena mrtva u moru i dovedena u vezu sa tom prometnom pomorskom nesrećom' , izjavio je Dalibor Dukić, istražni sudac Županijskog suda Šibenik.

Iako je glisiranje  zakonom zabranjeno 300 metara od obale, ova nesreča se ponovo dogodila na 180 metara. Treba naglasiti da je područje kornatskog arhipelaga i šibenske rivijere zbog svoje razvedenosti iznimno privlačno turistima s gliserom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene