Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pudlica uginula

Vlasnica u šoku nakon što joj je izgorio stan, spasio je pas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vatrogasci su smirili vatru, a materijalna šteta tek se treba procijeniti.

Lavež pudlice spasio je od požara 49-godišnju Osječanku T.S. Vatra je buknula u njezinoj kuhinji nešto prije 11 sati u Naselju Ljudevita Posavskog 12, a progutala je gotovo čitav stan na trećem katu. Na hodnik su odmah istrčali i prvi susjedi. Jedan od njih čuo je neuobičajeno pucketanje stakla.

Pročitajte i ovo Zvonko Bede Požar tvornice Bede podnio ostavku, ali mu nije pomoglo: Trojici određen istražni zatvor, odvjetnik upozorava na pravni apsurd Požar u Španskom Vatrogasci pronašli tijelo Policija objavila uzrok požara u Španskom u kojem je poginuo muškarac

'Kada sam izišao na stubište, od gustog dima nisam mogao ništa ni vidjeti. Teško je bilo i disati. Odmah smo svi potrčali prema izlazu. S obzirom da je susjeda slabo pokretna, htio sam joj pomoći da siđemo zajedno pred zgradu. No, ona nije htjela. Rekla je da će pričekati vatrogasce koji su nedugo zatim i stigli', ispričao je.

Zdenko Tijardović, voditelj smjene u Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Osijeka za svojeg 30-godišnjeg staža, priznaje, nikada se kao jučer nije nagutao dima. Kada su stigli do popularnog 'Žutog naselja' u Retfali vatra se iz stana dizala već dva metra u zrak.

Kazala je da ništa nije važnije od psa

'Očevid će utvrditi što se točno dogodilo, no pretpostavljamo kako je ostao upaljen električni štednjak. Požar se proširio, pa je eksplodirao i hladnjak. Potpuno je uništena kuhinja i trpezarija', napominje vatrogasac Tijardović koji je prvi uletio u zgradu.

Na stubištu je zatekao vlasnicu koja se grčevito držala za rukohvat i nikako nije htjela ostaviti svojega psa. 'Govorila je da joj nije ništa važnije od njega. No, bijela pudlica već se bila ugušila od dima. Prema njezinoj priči, pas je počeo lajati i kada je stigla u kuhinju već je sve bilo u plamenu. Odmah nas je i nazvala', ispričao je Tijardović

Vlasnica stana srećom nije ozlijeđena, ali je bila u stanju šoka. Vatrogasci su smirili vatru i pokušavaju počistiti nered, a materijalna šteta tek se treba procijeniti. Uzroke požara utvrdit će policijski očevid. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene