Obavijesti Video Pretražite Navigacija
20 kaznenih prijava

Vlasnica mjenjačnice prevarila klijente za milijunski iznos i nestala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasnica mjenjačnice iz Štrigove kraj Čakovca netragom je nestala. Klijenti vlasnice mjenjačnice u Štrigovi početkom tjedna počeli su se javljati policiji žaleći se na prevaru.

Do sada je podneseno ukupno 20 kaznenih prijava, a u policiji vjeruju da bi se moglo javiti još oštećenih građana. Klijenti koji su podigli prijave oštećeni su za oko milijun kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Briga za budućnost Opći kaos u Srbiji, ljudi masovno odlaze u mjenjačnice: "Nešto se veliko sprema. To je nenormalno" Slika nije dostupna Novi poslovni model Prelazak u ruke srpskog "kralja šećera": Sberbank napušta Hrvatsku, evo što to znači za klijente

Vlasnica, potvrdili su nam u policiji, nije pronađena, a pretražena je mjenjačnica i njezini stanovi.

Koji je bio opseg posla kojim je poslovala i je li bio legalan, utvrdit će se kriminalističkom istragom koja je u tijeku. Neki od modela kojima je surađivala s klijentima bili su da bi oni kupili veću svotu eura od nje odnosno ostavljali joj kune, pa po eure dolazili za nekoliko dana.

Vlasnica je poslovala i s kreditnim aranžmanima. Klijent bi joj povjerio određenu svotu novca, a za to bi dobio određenu kamatnu stopu.

Osim potrage za njom, istražuje se i je li poslovanje bilo u skladu sa zakonom.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene