Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubojstvo Selene Macedo

Vještaci tvrde da je Edi Mišić bio ubrojiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju Ediju Mišiću, optuženom za brutalno ubojstvo Meksikanke Selene Macedo Graciano u kolovozu prošle godine na Marjanu, danas je na splitskome Županijskom sudu sudska vještakinja za neurologiju ustvrdila kako dvije ciste na Mišićevu mozgu nisu utjecale na njegovu ubrojivost.

Vještakinja za neurologiju Marina Titlić izjavila je da su dvije ciste koje Mišić ima na mozgu mogle nastati pri rođenju, no rijetko nastaju zbog neke traume ili prometne nesreće, što potvrđuje praksa i znanstveni rad.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Bojan Ivošević "netočne informacije" Splitska policija odgovorila na optužbe o policajcu u sačekuši: "Pokušao je smiriti sukob..."

>> Mučan dan za obitelj ubijene Selene: Puštena videosnimka s mjesta ubojstva

Branitelj optuženoga Edija Mišića odvjetnik Frane Gorjanc inzistirao je na detaljnim odgovorima o epilepsiji, koja u njegova branjenika nije utvrđena, na što je od vještakinje za neurologiju dobio odgovor da njegove ciste ne stvaraju pritisak na mozak i ne mogu izazvati epilepsiju.

'Takvo oštećenje mogli bi napraviti učestali epileptički napadaji, no to bi morao biti teži, dijagnosticiran oblik epilepsije, što u Edija nije slučaj. On je neurološki potpuno normalna osoba s dvije ciste koje treba pratiti', zaključila je Titlić.

Sudski psihijatrijski vještak Miroslav Goreta izjavio je na suđenju da je Mišićeva konačna klinička dijagnoza i forenzični zaključak da ima disocijalni poremećaj ličnosti koji se kombinira s obilježjima narcisoidnog poremećaja ličnosti.

'Obje dijagnoze su postavljene na temelju izravne kliničke opservacije psihijatara i vještaka i dopunjene psihijatrijskom obradom. Treća mu je dijagnoza sadistički element u ličnosti osobe, no najveći problem kod njega je bila njegova obrana šutnjom', rekao je vještak Goreta. Vještak je naposljetku pregledao zdravstveni karton Edija Mišića te je ustvrdio kako se u sadržaju navode uglavnom negativne konstatacije u kojima nema sumanutih ideja ni suicidalnih misli.

'Samo se 3. studenoga 2012. navodi da se pacijent žali na povremeni 'šum' u uhu uz komentar moguće slušne halucinacije. Sadržaj kartona ne dovodi u pitanje nijednu našu kliničku ili forenzičnu ocjenu', odgovorio je vještak Goreta.

Danas je svjedočio i vještak balističar iz Centra za forenzička vještačenja 'Ivan Vučetić' iz Zagreba Mirko Zebić. Branitelj optužnoga Mišića Frane Gorjanc među ostalim ga je pitao je li na traci na ustima ubijene Selene Macedo, kojom su joj bile vezane i ruke, bilo tragova micanja, to jest je li ona bila savinuta. Zebić je odgovorio kako o tome ne može ništa reći jer to nije njegovo područje.

Primjedbu na njegovo svjedočenje imao je branitelj Gorjanc, koji je ustvrdio da vještak odbija odgovoriti na postavljeno pitanje jer, kako je rekao, očito ne želi poljuljati kvalifikaciju djela, te je od suda zatražio novo neurološko, psihijatrijsko i mehanoskopsko vještačenje.

Suđenje se nastavlja 23. i 24. srpnja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene