Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema ga 22 dana

Više ne znaju gdje da ga traže: 'Trebalo je brže locirati signal mobitela'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već 22. dan roditelji i prijatelji pokušavaju doznati gdje je 37-godišnji Alen Poropat. Nakon kave s prijateljem, skuterom je otišao u smjeru Opatije i od tada mu se gubi svaki trag.

'Bili smo na kavi, ja sam bio sa svojim sinom. Ništa, baš ništa nije odavalo da će on taj dan nestati, tj. da ću ga zadnji put vidjeti', kazao je Emil Černeka, prijatelj nestalog Alena.

Pročitajte i ovo Nestala Danka Ilić Iz minute u minutu UŽIVO Hitno pojačanje stiglo u Banjsko Polje, oglasio se ujak malene Danke: "Ne mogu ni zamisliti da moja sestra zna..." Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret"

Nestanak su idućeg dana prijavili Alenovi roditelji, a prijatelji se odmah dali u potragu. 'Prvo smo odmah išli pretražiti ceste jer smo pretpostavljali, kako je bio na motoru, da je najvjerojatnije negdje pao i da treba našu pomoć', kazao je Emil.

No, jedini trag koji imaju jest signal njegova mobitela. 'Kako je signal njegova mobitela lociran u blizini granice sa Slovenijom o tome su izvještene i susjedne zemlje. Raspisana je međunarodna potraga za vozilom i za 37-godišnjakom', kazao je glasnogovornik primorsko-goranske županije Tomislav Veršić.

No, nažalost još nema nikakvih rezultata. 'Pretražili smo teren prema slovenskoj granici kompletno. Ja više ne znam, ne znam gdje da tražimo', kazao je drugi Alenov prijatelj Dean Černeka. 'Ulazili smo i u šume uz cestu u tim nepristupačnim krajevima oko Muna. Ništa, nikakvog traga', dodao je Emil.

No, ne odustaju. Cijelo su područje oblijepili plakatima i na sve moguće načine traže bilo kakve informacije. 'Alen nema nikoga, osim nas nema ni brata ni sestru. Roditelji su mu već stari i bolesni i ne znam tko bi mu drugi pomogao', kazao je Emil te dodao kako su institucije mogle učiniti i više. 'Mislim da je trebalo daleko brže reagirati, npr. u lokaciji signala pa čak i u pretrazi terena'.

Osnovali su i Facebook grupu za pomoć u potrazi i svim članovima najiskrenije zahvaljuju na savjetima i potpori. I još jednom mole - ako znate išta o Alenu, javite se.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene