Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedno spašavanje migranata

VIDEO Policajci spasili dvoje djece, pet žena i šest muškaraca: "Zapomagali su i dozivali upomoć"

Spašavanje
Spašavanje Foto: Pu brodsko-posavska
Policajci su spasili 2 djece, 5 žena i 6 muškaraca na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu. Utvrđeno je da se radi o 13 državljana Republike Kube, koji su nezakonito prešli državnu granicu.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske Interventne jedinice policije Slavonski Brod, nadzirući državnu granicu, u utorak, oko 10 sati, na ušću rijeke Orljave u rijeku Savu, kod Slavonskog Kobaša, uočili su više osoba koje su zapomagale i dozivale u pomoć.

Osobe su se nalazile na nepristupačnom terenu u poplavljenom raslinju uz rijeku Savu te policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod nisu mogli do njih službenim plovilom. Zbog toga su krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije.

Sve osobe su spašene i prevezene na sigurno i suho u policijsku postaju. Jednoj odrasloj osobi je pružena liječnička pomoć, te je prevezena u bolnicu. Po dolasku u policijsku postaju promrzlim osobama su osigurani topli napitci i hrana, a u suradnji sa djelatnicima Hrvatskog crvenog križa i suha odjeća i obuća.

Utvrđeno je da se radi o 13 državljana (2 djece, 5 žena i 6 muškaraca) Republike Kube, koji su nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad sukladno zakonskim odredbama. 

Policija je ovom prigodom opet upozorila na tragedije koje se mogu dogoditi osobama koje nezakonito prelaze rijeku Savu. Osim što osobe riskiraju svoje zdravlje i život,  također se mogu ponoviti slučajevi oštećenja ili prevrtanja čamaca (jer je Sava puna naplavina, granja i trupaca), pa su tragedije neizbježne, ako se u tom trenutku u blizini ne nalaze policijski službenici koji su uvijek spremni pomoći i spasiti osobe.

Pročitajte i ovo Migranti i Schengen: Ilustracija - 7 PROMJENE NA TERENU Je li se ulaskom Hrvatske u Schengen smanjio broj ilegalnih migranata? "Bilo ih je desetak, ali sve je to nula..."

Pročitajte i ovo Migranti UŽAS U POLICIJSKOJ STANICI Hoće li se žaliti na presudu? Hrvatska mora platiti 15.000 eura odštete migrantu iz Maroka koji je preživio požar na Bajakovu

"Još jednom apeliramo na osobe koje pokušavaju nezakonito ući u Republiku Hrvatsku ili osobe koje im u tome pomažu ili ih potiču, da to ne čine, jer tako ugrožavaju svoje živote, te također čine prekršaj, odnosno kazneno djelo za koje će biti sankcionirani", poručila je policija.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene