Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Velimir Došen pobjegao iz Hrvatske?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako doznaje portal e-rijeka iz povjerljivog neslužbenog izvora, policijski djelatnici tragaju za riječkim odvjetnikom Velimirom Došenom jer imaju opravdane sumnje da je dotični napustio zemlju nakon što mu je u subotu riječki Županijski sud odredio pritvor. Riječki odvjetnik je jedan od nekolicine optuženih za kaznena dijela koji su nedavno uhićeni u Rijeci.

Došenu određen pritvor
Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Rijeci prihvatilo je danas žalbu Državnog odvjetništva i odredilo pritvor protiv osumnjičenog odvjetnika Velimira Došena, kojega se tereti za kazneno djelo pomaganja u sprječavanju dokazivanja.

Pročitajte i ovo Posljednja ovosezonska epizoda emisije Provjereno (Foto: Dnevnik.hr) - 7 KRAJ SEZONE Što se zbiva iza kamera: Reporteri Provjerenog progovorili o trenucima koji su im se najviše urezali u sjećanje Slika nije dostupna Došen će se danas predati policiji

Pritvor mu je određen zbog bojazni od ometanja istrage utjecajem na svjedoke, priopćeno je danas sa Županijskog suda u Rijeci. 

Došen je nedavno priveden s još sedam osoba, a protiv svih osmero pokrenuta je sudska istraga jer se sumnjiče se za kaznena djela iznude i sprječavanja dokazivanja te još neka kaznena djela. 

Došen boluje od kronične bolesti od koje mu je tijekom saslušanja pozlilo. Jedini iz te skupine bio pušten da se brani sa slobode, a ostalima je određeno produljene pritvora od 30 dana. 

U priopćenju se navodi da su tri žalbe odbijene kao neosnovane: žalba Živka Letića, osumnjičenog za kaznena djela pokušaja iznude, sprječavanja dokazivanja i krivotvorenja novca, Suzane Vozila, osumnjičene za kazneno djelo pokušaja iznude i Boška Lončara, osumnjičenog za kaznena djela sprječavanja dokazivanja, zloporabe položaja i ovlasti. 

Prvoosumnjičeni Januz Dervishi, kojega se tereti za pokušaj iznude i dva kaznena djela sprječavanja dokazivanja te Dragan Majkić, osumnjičen za pomaganje u sprječavanju dokazivanja, nisu podnijeli žalbe protiv rješenja o određivanju pritvora. 

Prihvaćena je žalba Vulneta Sedollija, kojeg se tereti zbog kaznenog djela pokušaja iznude, nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, pa će se u nastavku sudske istrage braniti sa slobode. 

Hasanu Ćerićiju, osumnjičenom za sprječavanje dokazivanja, još nije istekao rok za žalbu, pa će o njegovoj žalbi, ako ju dostavi, Izvanraspravno vijeće odlučivati naknadno. Rješenja Vijeća su pravomoćna i žalba na njih nije dopuštena. Po istražnom prijedlogu, Dervishi i Vozila se terete da su tijekom travnja i svibnja 2006. godine planirali i potaknuli iznuđivanje novaca od javnog bilježnika Velibora Panjkovića. 

Zajedno s Sedollijem i Letićem su, uporabom sile i prijetnjom, od Panjkovića tražili 300.000 eura, prijeteći smrću njemu i njegovoj obitelji. Dervishi, Letić, Ćerići, Došen, Majkić i Lončar terete se za sprječavanje dokazivanja koje je u svezi sa slučajem propucavanja "porschea" na riječkoj Rivi potkraj kolovoza, za što je okrivljen 24-godišnji Robert Filipović iz Rijeke. 

Šestorica se terete se da su dva svjedoka iz tog slučaja prisiljavala na promijenu iskaza.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene