Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najgore je prošlo

Veliki požar u Osijeku lokaliziran, izgorjelo 10 tisuća litara nafte

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lokaliziran je i stavljen pod nadzor požar koji je u srijedu navečer izbio u hali za gorivo osječke tvrtke za preradu plastike "Drava international", u kojoj se nalazilo oko 10 tisuća litara nafte, a prema dosadašnjim saznanjima nitko od vatrogasaca i radnika tvrtke nije ozlijeđen.

Zapovjednik osječke Javne vatrgoasne profesionlane postrojbe Boris Banjan izjavio je novinarima na mjestu događaja kako se nafta zapalila iz zasad nepoznatih razloga, a bilo je vrlo teško savladati toliki požar i zbog jakog sjeveroistočnog vjetra.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Dodao je kako se na dio hale, koji je zahvatila vatra, naslanjanju energana i kompresorska stanica, pa je postojala velika opasnost da se vatra proširi na okolne strojeve, ali je zaustavljena.

Ocijenio je kako je materijalna šteta velika te da će se požarište kontrolirati dok ne bude potpuno sigurno da je požar ugašen, dodavši kako smatra da je najgore prošlo.

Banjan napominje kako je postojala opasnost za gasitelje, jer se moglo dogoditi da neki od kompresora eksplodira, a i nafta, kada gori u velikim količinama i na visokoj temperaturi, također predstavlja opasnost, jer u jednom trenutku može eksplodirati u obliku velike buktinje.

Po dolasku na mjesto događaja osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić izjavio je kako je pravodobnom i brzom intervencijom svih službi, prije svega vatrogasaca, požar u cijelosti stavljen pod nadzor.

Ocijenio je kako je situacija bila kritična, jer je požar buknuo u dijelu tvornice, u kojem se nalaze spremnici goriva, ali je brzim djelovanjem vatrogasaca požar u cijelosti stavljen pod kontrolu.

Dodao je kako, po njegovim saznanjima, obližnja naselja nisu bila u opasnosti.

 

Sisak: Posvađao se sa ženom pa zapalio stan!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene