Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon pet mjeseci

Velebit: Ostaci cessne izvučeni iz vrtače i prevezeni u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ostaci cessne, koja je 5. veljače nestala na Velebitu s četiri putnika, izvučeni su helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovca iz dubokog procijepa i prebačeni cestom u Zagreb, gdje bi se analizom trebalo utvrditi koji je uzrok teške nesreće.

Samostalni istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Dinko Vodanović i specijalna policija nadzirali su izvlačenje zrakoplova. Podsjetimo, prvi ostaci cessne pronađeni su 10. veljače, a nekoliko dana kasnije trup aviona je pronađen u 150 metara dubokoj vrtači Smrčevac na sjevernoj strani Velebita, na području Vaganskog vrha. U cessni je bilo četvero iskusnih pilota: 63-godišnji Gerd Govejšek, 49-godišnji Walter Aleksandar, 61-godišnji Miljenko Bartolić i 68-godišnji umirovljeni instruktor Zvonko Kelek. U nesreći su svi izgubili život, a utvrđeno je da se avion raspao pri udaru u planinu.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić najviše glasova protiv Ivan Turudić je u Saboru najnepoželjniji državni odvjetnik u zadnjih 25 godina teška situacija u Rafahu za Dnevnik Nove TV Veleposlanik o napetostima na Bliskom istoku: "Situacija je iznimno ozbiljna"

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene