Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kolaps na A1

Iz HAC-a nakon vatrene buktinje koja je progutala kamion pohvalili vozače, ali i ukazali na sramotnu praksu nekih

Aktualno Galerija Drama na A1, ilustracija - 5 Drama na A1, ilustracija - 5 Foto: DNEVNIK.hr Drama na A1, ilustracija - 4 Drama na A1, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr Drama na A1, ilustracija - 3 Drama na A1, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Drama na A1, ilustracija - 2 Drama na A1, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Drama na A1, ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Požar kamiona izazvao je kolaps na autocesti prema Dubrovniku.

Vatrena buktinja u potpunosti je progutala teretno vozilo na autocesti između čvora Ogulin i Brinje. Zbog intervencije vatrogasaca, promet je tim dijelom bio u potpunosti prekinut.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nova opasnost Slovenci upozoravaju: Mogla bi pasti mjesečna količina kiše, očekuju se bujične poplave. U pripravnosti i vojska

U požaru nije bilo ozlijeđenih. Žurne službe hvale reakciju vozača jer su u vrlo kratkom roku stvorili koridor za hitan prolaz.

Drama na A1, ilustracija - 5 Drama na A1, ilustracija - 3 (Foto: DNEVNIK.hr)

"Uz policiju, na teren su izašli vatrogasci JVP-a s dva vozila i vatrogasci tunela Mala kapela koji su požar i ugasili. Na događaju u požaru nije bilo ozlijeđenih, nasreću", rekla je glasnogovornica PU Karlovac Ljiljana Kurtalj.

"Na mjestu događaja utvrđeno je da je teretnim vozilom s prikolicom zagrebačkih registarskih oznaka upravljao 44-godišnjak, vozilo je u potpunosti izgorjelo uslijed tehničkog kvara", objasnila je Kurtalj.

Požar na vozilu nesvakidašnja je pojava za vozače.

"U takvoj situaciji treba reagirati kao kod požara osobnog automobila. Isti je postupak. Izaći van i početi postupak gašenja, svaki kamion mora imati u prikolici ili vozilu aparat za početno gašenje", kaže Ivica Balenović iz DVD-a Vrapče.

Drama na A1, ilustracija - 5 Drama na A1, ilustracija - 1 (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako se požar ne stavi pod nadzor, od vozila se obvezno treba odmaknuti.

Pročitajte i ovo Darivanje krvi, ilustracija - 2 "12 minuta za 3 života" U Splitu nedostaje svih krvnih grupa, upućen apel darivateljima: "Ljeti su uvijek potrebe veće"

"Svaki kamion ima najmanje četiri aparata S6, ako se ne može s njima, potrebno je nazvati vatrogasce i krenuti zaustavljati vozila koja nam idu u susret", objasnio je Balenović.

Uz to, valja osloboditi prolaz interventnim službama.

"Ono što je stvarno dobro u svemu tome je da su vozači odmah formirali hitni koridor, dakle to je definitivno pravilo koje treba znati svaki vozač. Vrlo, vrlo bitno u jeku turističke sezone kada je velik broj vozila na cestama, a ono znači da vozila koja se nalaze u lijevoj traci idu lijevo, vozila u desnoj, skroz u desno sredina se ostavlja za interventna vozila", kaže Irena Belamarić iz HAK-a.

I u Hrvatskim autocestama hvale reakciju vozača. A ističu i jednu ne tako lijepu činjenicu.

Pročitajte i ovo Suđenje Vrijedi li? Gledaju u oči najgorim zločincima, a za to dobiju sitniš: "Za dva eura će me netko ubiti vani, a kad mi sjedne naknada za vođenje računa, još sam i u minusu"

"Apeliramo na vozače da ne koriste takve situacije i ne voze se hitnim koridorom, jer taj koridor služi isključivo kako bi vozila žurnih službi što prije i efikasnije stigla na mjesto intervencije", napomenuo je Davor Bićanić iz središnjeg centra za nadzor prometa HAC-a.

To u brojnim situacijama znači spašavanje nečijeg života i izbjegavanje tragedije.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene