Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA

Muškarca koji je dignuo zgradu u zrak sudac je prije tjedan dana pustio na slobodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Sindikata policije Hrvatske upozorili su kako sudovi često olako puštaju na slobodu nasilnike koje policija dovodi te se upitali o učinkovitosti pravne države.

U jučerašnjoj eksploziji plina u Varaždinskim Toplicama, u kojoj se sasvim urušila kuća s više stanova, život su izgubile dvije osobe. Na licu mjesta poginuo je 53-godišnji muškarac, a danas je od posljedica eksplozije u bolnici preminula i 78-godišnja žena. Vatrogasci su iz ruševine izvukli i 85-godišnju ženu, koja je na liječenju u varaždinskoj bolnici, a ozlijeđen je i 29-godišnji policijski službenik.

Pročitajte i ovo Eksplozija plina u Varaždinu Strava u autoservisu FOTO Detalji eksplozije u Varaždinu: Tri osobe završile u bolnici, opečen i učenik (15), bio je na praksi Eksplozija u Đelekovcu - 1 obitelj ostala bez krova nad glavom "Sreća u svemu da su svi ostali živi": Gotov očevid eksplozije u Đelekovcu

Lokalni mediji pišu kako je 53-godišnjak niz godina radio u Veterinarskoj stanici Varaždin, zadnjih godina kao veterinarski inspektor. Kako su priopćili iz policije, upravo je on uputio dojavu policiji da je pustio plin u kući. Iako je policija odmah došla te je zatvoren ventil na vanjskom dijelu zgrade, u tom je trenutku odjeknula eksplozija.

Poznanici 53-godišnjaka u šoku su i ne mogu vjerovati da je on bio taj koji je u zrak digao zgradu. "Poznajem ga jako dugo. Bio jako dobra, normalna osoba, vrlo društven. Ljudi s kojima je radio na terenu su ga obožavali", ispričao je njegov poznanik za Regionalni.com. Dodao je kako je čuo da je u zadnje vrijeme imao privatnih problema, ali nije to htio dalje komentirati.

Priopćenjem se oglasio i Sindikat policije Hrvatske. Istaknuli su kako su policijski službenici pravodobnim postupanjem spriječili još veću tragediju, ali i dodali kako je 53-godišnjak bio višestruko prijavljivani obiteljski nasilnik.

"Jučer, oko 17:30 sati višestruko prijavljivani i prepraćivani obiteljski nasilnik (kojeg je policija u dva navrata 1. i 3. studenog ove godine dovodila na sud, a suci ga puštali na slobodu) u Varaždinskim Toplicama, u stanu u kojem je boravio, otvorio je dovod plina i namjerno izazvao eksploziju, pri čemu je i ozlijeđeno troje građana, dok je sam počinitelj kasnije pronađen mrtav.

Samo zahvaljujući hrabroj i pravovremenoj reakciji naših kolegica i kolega koji su zatvorili promet, evakuirali građane i zatvorili dovod plina s vanjske strane zgrade, spriječena je još veća tragedija i stradavanje građana. Nažalost, tom prigodom je ozlijeđen i naš kolega i član, kojem ovim putem želimo uspješan i brz oporavak, kao i ostalim ozlijeđenim građanima.

Također, i ovom prigodom ukazujemo na često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove, zbog čega se često i sami zapitamo o učinkovitosti pravne države", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik SPH Dubravko Jagić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene