Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gospodarski kriminal

Varaždin: Oštetili državni proračun za više od 35 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinaska je policija podnijela kaznenu prijavu protiv dvije odgovorne osobe više trgovačkih društava s područja grada Varaždina, 52-godišnjeg muškarca i 37-godišnje žene, zbog više kaznenih djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, čime su oštetili državni proračun za više od 35 milijuna kuna.

Kako je, naime, danas priopćeno iz Policijske uprave varažinske, u nastavku kriminalističkog istraživanja nad dvije odgovorne osobe više trgovačkih društava s područja grada Varaždina, koja se provodi u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Varaždinu i poreznom upravom, 'utvrđeno je da su 52-godišnjak i 37-godišnjakinja počinili više kaznenih djela Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, jer su kao odgovorne osobe u više poduzeća propustili na više različitih načina, u korist Državnog proračuna i drugih fondova, izvršiti uplatu u iznosu od oko 21.300.000 kuna'.

Tijekom ranije kriminalističke istrage, PU varaždinska je u srpnju protiv 52-godišnjaka i 37-godišnjakinje također podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela Zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, radi neplaćanja obaveza u iznosu od gotovo 15.000.000 kuna,  Navedena kaznena djela, kojima je državni proračun oštećen za ukupno više od 35 milijuna kuna, 'počinjena su u razdoblju od 2006. do 2010. godine', stoji u priopćenju.

PU varaždinska također navodi kako je 'kaznena prijava podnijeta i protiv pravnih osoba u kojima su prijavljeni bili odgovorne osobe'. Uz kaznenu prijavu za spomenuta kaznena djela, 52-godišnjak i 37-godišnjakinja su dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Varaždinu  'Stalna služba u Koprivnici, koji je nakon saslušanja 37-godišnjakinju pustio da se brani sa slobode, dok je 52-godišnjaku određeno zadržavanje u trajanju od 48 sati', dodaje se u priopćenju.

Inače, PU varaždinska ni danas nije objavila identitet dvije osobe osumnjičene za gospodarski kriminal, no kako su još jučer prilikom privođenja javili mediji, jedno od njih je 52-godišnji Milan Horvat, suvlasnik Fima grupe. (Hina)

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo, Nikola Dugandžić, Neven Bosilj - 2 U prenoćištu za beskućnike Strava u Varaždinu, žena nožem izbola tri osobe: "Zakazao je sustav, mora se prvo dogoditi nesreća da bi se nešto pokrenulo" Slika nije dostupna Uhićenje u Varaždinu Gospodarski kriminal: 52-godišnjak stekao protupravnu korist od dvadesetak milijuna kuna?

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene