Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažirali dokumente

Varaždin: Nijemac i partner prevarili banku za 4,2 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Varaždinska policija, po nalogu Općinskoga državnog odvjetništva u Varaždinu, dovršila je kriminalističku istragu nad njemačkim državljaninom (44) i njegovim 50-godišnjim poslovnim partnerom, osumnjičenima da su kao odgovorne osobe tvrtke iz Ivanca stekli protupravnu imovinsku korist od 4,2 milijuna kuna, stoji u današnjem izvješću varaždinske Policijske uprave.

Njih se tereti da su još 2006. s jednom zagrebačkom bankom sklopili ugovor o namjenskom kreditu od 7,5 milijuna kuna za kupnju opreme za proizvodnju. Prilikom sklapanja ugovora kao jamstvo su dali potvrdu o vlasništvu nad opremom koju nisu posjedovali.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock) Policija savjetuje Mislio je da dogovara posao stoljeća, ali nije bilo tako: Još dugo pamtit će taj dan Slika nije dostupna Prijava zbog internetske prevare Ljubavna idila 58-godišnjakinje završena u - policiji: ''Američki vojnik u Siriji'' obećao zbog nje doći u Hrvatsku, a kada mu je uplatila 15.000 eura, nije se pojavio

>> Lažnom najamninom oštetio tvrtku iz Ploča za osam milijuna kuna

Tako su onemogućili banci pravo zaloga na spomenutu opremu, čime su za svoju tvrtku stekli protupravnu imovinsku korist od 4,2 milijuna kuna, to jest za iznos duga koji je ostao nenaplaćen po ugovoru o kreditu.

Muškarce se tereti za kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave. U varaždinskoj policiji i Općinskome državnom odvjetništvu nisu željeli otkriti o kojoj je tvrtki riječ. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene