Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubilo se troje djece u samo tjedan dana

Val maloljetničkih samoubojstava se širi Rusijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje djece ubilo se prošlog tjedna u Rusiji. Nastavio se tako val maloljetničkih samoubojstava koji je tu zemlju zahvatio početkom godine.

Troje djece ubilo se prošlog tjedna vješanjem u različitim dijelovima Rusije nastavljajući val maloljetničkih samoubojstava koji je tu zemlju zahvatio početkom godine, izvijestila je u ponedjeljak agencija Interfax pozivajući se na mjesne vlasti.

Jedanaestogodišnji dječak pronađen je 8. ožujka obješen u Tuvi, na jugu Sibira, objavilo je tamošnje istražno povjerenstvo.

Beživotno tijelo jednog desetogodišnjaka pronađeno je 10. ožujka u prostorijama ureda za socijalnu skrb u okolici Kirova, u središtu zemlje. Dječak si je "oduzeo život vješanjem", javilo je povjerenstvo. Dijete, čija je majka alkoholičarka, živjelo je na ulici i dovedeno je u centar tri dana prije tragedije, po istom izvoru.

Truplo trinaestogodišnjeg dječaka pronađeno je kako visi na stupu u jednoj ulici u Krimsku, u blizini Krasnodara, na jugu zemlje.

U Rusiji je barem osam samoubojstava zabilježeno u veljači i osam u ožujku, po pisanju medija.

Rusija je prva u Europi po broju samoubojstava među djecom od 15 do 19 godina. Službeni podaci govore da se svake godine u toj zemlji ubije dvjestotinjak djece od 10 do 14 godina i 1.500 djece od 15 do 19 godina.

Po podacima Unicefa, 20 posto ruskih tinejdžera pati od teškog oblika depresije, a u zapadnim zemljama ih je 5 posto. (Hina)
 

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Napad na regiju Harkiv Na obrazovnu ustanovu Ruski napad na granici s Ukrajinom: Četiri osobe prevezene u bolnicu, ima i mrtvih

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene