Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan ozlijedio nogu

Spašeni njemački alpinisti kojima je zapelo uže

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja pritekli su u pomoć skupini njemačkih planinara na Paklenici, medicinski zbrinuli jednog od njih koji je ozlijedio nogu i spustili ga u dolinu u 20 sati.

Kako je priopćeno iz HGSS-a, oko 18,30 sati skupina od 5 njemačkih alpinista koja se penjala u Anića kuku na Paklenici u predjelu Stupa, zatražila je pomoć dozivajući sa stijene. Prilikom spusta u djelu stijene koji se naziva Stup, na visini od 150 metara od tla uhvatio ih je mrak pa im je zepelo uže za spust, što im je onemogućilo povratak. Pri tome je jedan od alpinista ozlijedio nogu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jack Russell terijer Čudo na planini: Pas preživio dva mjeseca uz tijelo svog vlasnika - "Ostao je do kraja sa svojim najboljim prijateljem" Slika nije dostupna Uznemirujući prizor VIDEO: Zavezala djevojčicu i spustila je s balkona

Pozive u pomoć čuli su pripadnici HGSS-a koji su se tog trenutka nalazili u Nacionalnom parku Paklenica, te im vrlo brzo pomogla pri spustu sa stijene, a ozlijeđenog alpinista medicinski zbrinula i spustila ga u dolinu.

Akcija spašavanja završena je već u 20 sati, kaže se u priopćenju, u kojem se napominje kako se tijekom vikenda u Kanjonu Velike Paklenice nađe i po tisuću alpinista. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene