Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni krijumčari cigareta, među njima dva policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražnom centru Županijskog suda u Splitu privedeno je 11 osoba, od kojih su i dva policijska službenika Postaje granične policije Trilj, zbog počinjenih kaznenih djela primanje mita i zlouporabe položaja. Dio je to akcije 'Tabakera' koju su zajedno proveli policijski službenici PU splitsko-dalmatinske i USKOK.

Tijekom kriminalističke obrade prikupljene su obavijesti prema kojima je pet osoba u posljednjih nekoliko godina na širem području splitsko-dalmatinske županije i zapadnog dijela Federacije BiH organiziralo više osoba zbog krijumčarenja cigareta i druge robe čiji promet je zabranjen ili ograničen u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila" Priveden Vjekoslav Potočanac - 1 da ne utječe na svjedoke FOTO Sud odlučio: Bivši ravnatelj Županijskog Centra za socijalnu skrb zbog prijave za nasilje u obitelji ide u istražni zatvor

Navedene osobe su nabavljale velike količine cigareta na području Federacije BiH sa nadzornim markicama Ministrastva fianacija BiH, Crne Gore, Srbije ili s nadzornim markicama Ministarstva financija RH 'for export only' te ih izbjegavajući mjere carinskog nadzora krijumčarili u Hrvatsku i prodavali ih na ilegalnom tržištu. 

Utvrđeno je da su navedene osobe u razdoblju od veljače do lipnja 2008. god. u RH prokrijumčarili najmanje 167.000 kutija cigareta raznih vrsta i oko 100 kg telećeg mesa, čime je proračun Hrvatske bio oštećen za najmanje 2 milijuna kuna. 

Tijekom kriminalističke obrade izvršene su pretrage kuća, poslovnih prostora i automobila te je pronađeno i oduzeto više komada mobilnih telefonskih uređaja, SIM kartica, jedan pištolj sa streljivom, 7,6 grama sumnjive materije za koju se pretpostavlja da se radi o kokainu, 1 elektrošoker i razna dokumentacija. 

Na području PU Splitsko dalmatinske u realizaciji ove akcije bilo je ukupno uključeno više od 100 policijskih službenika, a pretrage u poslovnim prostorima izvršene su uz pomoć djelatnika Ministarstva financija i Porezne uprave.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene