Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriminalističko istraživanje

USKOK-u kaznene prijave zbog nezakonitog posredovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dovršetka policijske istrage, protiv tri osobe podnesene su kaznene prijave USKOK-u, zbog osnovane sumnje u protuzakonito posredovanje stranim državljanima u rješavanju statusa boravka u Hrvatskoj, te posredovanje pri neposrednom ugovaranju zakupa mimo javnog natječaja, izvijestilo je večeras načelnik Ureda Ravnatelja policije.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su prvoosumnjičena (1960.), inače djelatnica Ministarstva unutarnjih poslova, i drugoosumnjičeni (1973.) u razdoblju od druge polovice 2009. godine pa do 30. siječnja 2010. posredovali za više stranih državljana u rješavanju njihova statusa boravka u Republici Hrvatskoj. Također je utvrđeno kako je u istom razdoblju prvoosumnjičena ishodovala za trećeosumnjičenog (1953.) da se udovolji njegovoj zamolbi koju je podnio MUP-u (kao zakupodavcu), za promjenom zakupoprimca s jednog trgovačkog društva na drugo, neposrednim ugovaranjem zakupa s MUP-om, a znajući da se ugovori o zakupu sklapaju putem javnog natječaja.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

Kriminalističko istraživanje proveli su policijski službenici Policijskoj nacionalnog Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) Ravnateljstva policije, a protiv svih troje osumnjičenih osoba podnesena je kaznena prijava USKOK-u, navodi u priopćenju načelnik Ureda Ravnatelja policije Krunoslav Borovec. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene