Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK priveo 22 osobe

Razbijen NARKOLANAC: Jedan osumnjičenik pokušao pregaziti policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina uključenih u ovaj kriminalni posao dolaze s područja Istarske i Primorsko-goranske županije, a ostali osumnjičeni dolaze Varaždinske i Zadarske županije.

USKOK je razbio veliki narkolanac i priveo 22 osobe uključene u ilegalnu trgovinu marihuanom i heroinom.

Pročitajte i ovo Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge Slika nije dostupna Podignuta optužnica Palo zločinačko udruženje: Dvanaestorica krijumčarila i prodavala heroin, amfetamin i marihuanu

Uskok je donio rješenje o pokretanju istrage protiv 22 hrvatska državljana zbog sumnje da su se udružili u zajedničko zločinačko djelovanje radi neovlaštene proizvodnje i prodaje droga, a na Županijskome sudu u Rijeci se doznaje da njih 15, na temelju današnje odluke suca istrage Duška Tišme, sljedećih mjesec dana ostaje u istražnom zatvoru.

A.B. i K.G., oboje iz Rojnića u blizini Barbana, Uskok sumnjiči da su od studenoga 2011. do prosinca 2013. u Puli u zajedničko zločinačko djelovanje uključili ostale osumnjičene radi stalne nabave, krijumčarenja, skladištenja i preprodaje većih količina heroina i marihuane na području Istarske, Primorsko-goranske, Zadarske i Varaždinske županije.

Drogu su nabavljali, plaćali i dopremali na tajne lokacije, te su je zatim miješali, vagali i pakirali u količinama od 5, 20, 50 i 100 grama.

Pokušaj ubojstva

Potom su drogu osobno prodavali i distribuirali ostalim okrivljenicima radi daljnje prodaje. E.K. iz Pule sumnjiči se i da je od rujna do prosinca ove godine nabavljao, pakirao i predavao heroin šestero drugih osumnjičenih radi preprodaje na području Istarske i Primorsko-goranske županije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja realizirano je više zapljena heroina i marihuane, a tijekom jedne zapljene (12. kolovoza 2013.) u mjestu Stažnjevec, na području PU varaždinske, jedan od osumnjičenih prijavljen je i za pokušaj teškog ubojstva policijskog službenika, jer je u pokušaju bijega autom nasrnuo na policijske službenike.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage pretraga doma i drugih prostorija te vozila kojom prilikom je pronađen i oduzet heroin, hašiš, marihuana, duhan, vage za precizno mjerenje težine, vatreno oružje i više komada pištoljskog streljiva, veći broj mobilnih uređaja i SIM kartica te određeni iznos novca u eurima i kunama kao i video kamere.

Visoke jamčevine

Osim ranije navedenih, u istražnom zatvoru zadržani su A.J. iz Rijeke, M.M. iz Rijeke, G.M. iz Poreča, L.S.M. iz Poreča,D.I. iz Pule, A.H. iz Pule, S.V. iz Pule, S.F. iz Rijeke, V.F. iz Rijeke, A.S. iz Rijeke, R.S. iz Rijeke i H.J. iz Rijeke.

Istražni zatvor im je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Sudac istrage odredio je i jamstva kojima mogu zamijeniti istražni zatvor od 250.000 kuna za A.B. i 200.000 kuna za K.G. do 60.000 kuna za V.F. (M.A./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene