Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zločinačko udruženje

Uskok provodi istragu: "Prodavali" stanove i zemljišta i zaradili dva milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK provodi istragu protiv četiri osobe zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja, prijevare u sastavu zločinačkog udruženja i krivotvorenja isprave u sastavu zločinačkog udruženja.

Prema priopćenju USKOK-a četvorka, koja je uhićena na području Zagreba i Vodica, je najkasnije početkom lipnja 2016. lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu više osoba zainteresiranih za kupnju nekretnina na zagrebačkom području. 

Pročitajte i ovo Ilustracija zločinačko udruženje Uhićenja u tijeku: Nova akcija USKOK-a i policije Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu

Kupcima su neistinito predočavali mogućnost kupnje nekretnina i zemljišta preminulih osoba koje nemaju pravne nasljednike, odnosno na koje pravo nasljeđivanja polaže Grad Zagreb. 

Kupci su im morali plaćati od 139 do 200 tisuća kuna za nepostojeće troškove poreznog duga i komunalnih doprinosa, a četvorka koju se istražuje tvrdi da su predani novac uplatili Gradu Zagrebu. Nakon toga su tražili novac za otkup stana, 1550 kuna po kvadratnom metru, radi sklapanja ugovora o otkupu s Gradom. 

Osumnjičenici su se kupcima predstavljali lažnim imenima, među ostalim i kao sudac općinskog suda koji provodi lažni postupak u vezi s imovinom. 

"Na taj način od 7. rujna 2016. do danas djelovanjem zločinačkog udruženja oštećene su najmanje tri osobe za novčani iznos od gotovo dva milijuna kuna", stoji u priopćenju MUP-a, u kojem se navodi da su osumnjičeni hrvatski državljani stari 38, 37, 44 i 29 godina. 

Osumnjičena četvorka je u pritvoru, a MUP poziva da im se jave osobe koje su na sličan način oštećene. 

USKOK je također objavio priopćenje o ovoj četvorki u kojem navode da su sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda predložili određivanje istražnog zatvora protiv trojice okrivljenika. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene