Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šteta od 660 tisuća kuna

USKOK podignuo optužnicu protiv Klemma, Lovrića i Kosića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Josipa Klemma, vlasnika tvrtke 'Klemm security', Ivice Lovrića, pročelnika gradskog ureda za obrazovanje Grada Zagreba i Dragutina Kosića iz Ustanove za upravljanje sportskim objektima Zagrebačkog holdinga.

Tereti ih se za kaznene djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, trgovanja utjecajem, pokušaja zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. USKOK ih sumnjiči da su Ustanovu za upravljanje sportskim objektima oštetili za oko 660 tisuća kuna.

Priopćenje USKOK-a prenosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Ivan Čorkalo, reporter Dnevnika Nove TV Dvije kriminalne skupine Svi detalji velike akcije USKOK-a zbog ilegalnog uvoza luksuznih vozila: Među kupcima sportaši, poduzetnici i odvjetnici

Optužnicom se I. okr., kao pročelniku Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i predsjedniku KK Cibona (KKC), i II. okr., kao odgovornoj osobi i osnivaču IV. okr. trgovačkog društva, stavlja na teret da su, od 10. studenoga 2012. do kraja travnja 2014. godine, nakon što je KKC s jednim igračem sklopio ugovor s pravom jednostranog raskida ugovora radi prelaska u drugi klub zbog čega bi KKC imala pravo na odštetu od 1.200.000 eura, postupajući u namjeri osiguranja stjecanja znatne nepripadne materijalne dobiti IV. okr. trgovačkom društvu, 5. prosinca 2012. sklopili Ugovor o zajmu kojim su ugovorili da će IV. okr. trgovačko društvo KKC uplatiti iznos od 550.000 eura radi isplate odštete Hrvatskom košarkaškom savezu za navedenog igrača. Sklopljenim Ugovorom KKC se obvezala da će zajam s pripadajućom kamatom od 8% biti vraćen do 1. rujna 2014. te je, na traženje II. okr., ugovoreno da će KKC, ako igrač jednostrano raskine ugovor i prijeđe u drugi klub, pola ukupnog iznosa odštete koji pripada KKC, umanjenog za iznos pozajmice uvećane za pripadajuće kamate te umanjenog za 10% koliko dobiva agent igrača, isplatiti IV. okr. trgovačkom društvu a što iznosi 227.435,89 eura. Pribavljanje velike nepripadne imovinske koristi IV. okr. trgovačkom društvu nije realizirano jer je KKC odbila isplatiti navedeni iznos i pokrenula sudski postupak protiv IV. okr. trgovačkog društva radi smanjenja obveza na pravičan iznos.

Nadalje, I. okr. je, koristeći autoritet pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sporta Grada Zagreba, od III. okr., voditelja podružnice Zagrebačkog holdinga-Upravljanje sportskim objektima, krajem studenoga 2013. godine, zatražio da zaposli petoro tadašnjih zaposlenika KKC bez obzira ispunjavaju li uvjete, te bez obzira na stvarne potrebe zapošljavanja, što je on i učinio. Novi zaposlenici nastavili su raditi u KKC a plaćala ih je ustanova Upravljanje sportskim objektima kao poslovni slijednik Podružnice. Na opisani je način ustanova Upravljanje sportskim objektima oštećena za iznos od 659.935,75 kuna.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene