Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NA SPLITSKOM FAKULTETU

PROFESORU NUDILI KUVERTU S 2000 EURA Dvojica mladića pod istragom USKOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što jedan od njih nije uspio položiti ispit, došli su k profesoru u kabinet i na stol mu stavili omotnicu s dvije stisuće eura.

Sredinom mjeseca splitska policija je nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičila dvojicu mladića, 21-godišnjaka i 25-godišnjaka, da su krajem rujna službenoj osobi na jednom fakultetu ponudili mito.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Dragan Kovačević - 2 On najavio kaznenu prijavu USKOK podigao optužnicu protiv Dragana Kovačevića: Za mito uzimao skupa odijela

Nisu htjeli reći o kojem je fakultetu riječ, no neslužbeno saznajemo da je do pokušaja podmićivanja došlo na Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

USKOK je danas, na temelju kaznene prijave PU splitsko-dalmatinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice mladića zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja mita.

Kako ističu, osnovano se sumnja da su oni 29. rujna, nakon što je prvookrivljenik saznao da nije položio pisani ispit iz jednog kolegija, zajednički i sukladno prethodnom dogovoru, došli u kabinet predavača i zahtijevali da prvookrivljeniku dade prolaznu ocjenu iz pisanog testa, što je predavač odbio učiniti te je zatražio da napuste kabinet.

Potom je drugookrivljenik na stol predavača stavio knjigu i kuvertu u kojoj se nalazilo 20 novčanica od po 100 eura, odnosno ukupno 2000 eura, tražeći da za navedeni iznos prvookrivljeniku dade prolaznu ocjenu, što je predavač odbio učiniti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene