Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovršeno istraživanje

Umanjivanjem dnevnog utrška trojica iz Poreča osumnjičeni da su oštetili državu za 5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad trojicom u Poreču zbog sumnji da su oštetili državni proračun za oko pet milijuna.

Služba gospodarskog kriminaliteta PU istarske istraživala je 42-godišnjaka i 36-godišnjaka u Poreču zbog sumnje u zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Za isto kazneno djelo tereti se i pravnu osobu, dok se 66-godišnjeg muškarca tereti da im je pomogao u počinjenju navedenog kaznenog djela.

Pročitajte i ovo Bruna Papić i Jelena Tabak - 1 treba se naviknutii Ugostitelji na mukama zbog novih pravila: "Jedini na svijetu imamo to..." Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..."

Istraživanjem je utvrđena sumnja da su 42-godišnjakinja, 36-godišnjak i 66-godišnjak, od 1. siječnja 2011. do 24. kolovoza 2012. godine, knjižili manje dnevnog prometa u nekoliko ugostiteljskih objekata na porečkom području.

VIŠE TURISTA, A MANJE IZDANIH RAČUNA Lalovac traži odgovore na takvu logiku

Razliku od stvarno ostvarenog prometa zadržavali su za sebe, te na tu razliku nisu prijavili, obračunali i platili propisane poreze na dodanu vrijednost, na dohodak i na dobit, kao niti pripadajuće doprinose za mirovinsko i zdravstveno osiguranje te zapošljavanje. Na taj su način oštetili Državni proračun za oko pet milijuna kuna te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene