Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ukrao vozilo Hitne i ubio čovjeka

Ivanja Reka: Policija vozače stavila u kobnu kolonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pijani 22-godišnjak ukrao vozilo Hitne pomoći i ubio čovjeka zabivši se u kolonu.

U Novoj Gradišci je jutros oko 5.30 ispred bolnice ukradeno vozilo Hitne pomoći. Za krađu vozila je osumnjičen 22-godišnjak iz Nove Gradiške. Bježanje policiji je završili kobno i to tek kod naplatnih kućica Ivanja Reka kada se kradljivac oko 6 sati zabio u parkirana vozila pri čemu je jedna osoba smrtno stradala. Kradljivac se brzinom od 130 kilometara na sat zaletio se u kolonu vozila koju je policija uklonila sa strane upravo zbog potjere. Vozač koji se nalazio posljednji u koloni na mjestu je od udarca preminuo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najavio ministar Velika promjena, stiže rješenje za nehitne pacijente! Moguća dva modela za odlazak na Hitnu Slika nije dostupna Nervozni vozači VIDEO Kad se na putu nađu zatvorene naplatne kućice...

Poginuo je 56-godišnjak iz volkswagena vento iz Siska dok su ozljeđeni supružnici iz renault megana nizozemskih registracija, kojima je pomoć pružena u KB Dubrava. Policija je kod počinitelja izmjerila 1,49 promila alkohola u krvi, a zbog ozljeda je prevezen u KBC Zagreb. Očevid na mjestu događaja, koji je završen nešto prije 11 sati, obavio je istražni sudac uz pomoć prometne i kriminalističke policije. Još dvoje je lakše ozlijeđeno i nakon pregleda u bolnici pušteno je kući. Izvan životne opsanosti je i kradljivac vozila Hitne pomoći.

Tri policijske uprave u potjeri za kradljivcem bile su gotovo 100-tinjak kilometara, no on se odbijao zaustaviti sve do tragedije ispred naplatnih postaja na Ivanjoj Reci. Policija tvrdi da propusta u njihovom radu nije bilo.

Policija: Poduzeli smo sve raspoložive mjere da se vozilo zaustavi

Večeras se i policija oglasila priopćenjem u kojem poručuju da je utvrđeno kako su policijski službenici, nakon saznanja da je 22-godišnjak otuđio vozilo Hitne medicinske pomoć i njime velikom brzinom vozio autocestom A3 prema Zagrebu, poduzeli sve raspoložive mjere da se vozilo zaustavi.

'Djelatnici PU brodsko-posavska i PU sisačko moslavačka su pokušali zaustaviti vozilo tako da su ga cijelim putem slijedili, davali mu svjetlosne i zvučne signale da se zaustavi, pokušavali su ga preteći, i tako zaustaviti, što je ovaj izbjegavao krivudanjem po autocesti. Kada ga nisu uspjeli zaustavili izvještena je PU zagrebačka, te su policijski službenici neposredno prije naplatnih kućica u Ivanjoj Reci uz pomoć HAC-a preusmjerili promet u jedan kolnički trak (lijevi), kojim su vozila cijelo vrijeme usporeno prometovala.

Dvadesetvogodišnjak je oko 6,10 naletio velikom brzinom, te ga je i 100 metara od suženja pokušao zaustaviti policijski službenik svjetlosnim signalima i stop palicom u čemu nije uspio. Počinitelj je tada, usprkos svim upozorenjima, naletio na kolonu vozila ispred sebe, te je tako izazvao tešku prometnu nesreću, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala', navodi u večerašnjem izvješću o detaljima nesreće PU zagrebačka.

Vozilo Hitne se ne zaključava zbog mogućeg zamrzavanja brave

Glasnogovornica PU brodsko-posavska Kata Nujić nam je kazala da je kradljivac u bijegu izazvao i prometnu nesreću kod Draganića, ali sa lakšim posljedicama, udarivši mercedes njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin BiH. Vozač mercedesa je odmah obavijestio policiju o sumanutom vozaču koja je odmah krenula u potjeru ali niej uspjela spriječiti kobnu nesreću.

Na pitanje kako je moguće da vozila hitne pomoći u Gradiški i noću i danju ostaju otključana, u tamošnjem Domu zdravlja rečeno nam je da je to dobro ako se slučajno zamrzne brava, a vozilo hitno mora na intervenciju. Nije pak jasno zašto i ključ mora ostati u vozilu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene