Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukradenom karticom pokrao 280 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreditnom karticom ukradenom od 59-godišnjeg Zagrepčanina rumunjski džepar uspio je s poslovnog računa jedne tvrtke na nekoliko bankomata skinuti čak 280 tisuća kuna, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Neopreznog 59-godišnjaka, koji je u novčaniku s ispravama i kreditnim karticama nosio i PIN broj poslovne kartice, 27-godišnji Rumunj pokrao je u središtu grada početkom prosinca.

Pročitajte i ovo Nema kune; ilustracije - 4 Kuna odlazi u prošlost Ukinuta obveza dvojnog iskazivanja cijena, građani strahuju što bi se moglo dogoditi: "Nadam se da neće doći do toga" Ostatak kuna kod ljudi - 4 Važno je znati Građani se teško rastaju od kuna, ali od 1. siječnja na snagu stupaju nova pravila

S još jednom osobom, koja policiji nije poznata, žrtvu je pratio od Bakačeve do Ulice kneza Višeslava. U trenutku nepažnje ukrali su mu novčanik, a nakon što su pronašli karticu i PIN krenuli su u akciju po gradskim bankomatima.

Osim za krađu novca s bankomata, policija Rumunja sumnjiči i za džepnu krađu mobitela vrijednog oko 3.000 kuna.

Nakon uhićenja 7. prosinca prilikom legitimiranja na Tomislavovu trgu, Rumunj je priveden prekršajnom sucu zbog ilegalnog boravka u Hrvatskoj, a potom zbog krađa i istražnom sucu Županijskog suda.

S njim je na sud prepraćen i njegov četiri godine stariji sunarodnjak kod kojega je, prilikom legitimiranja, pronađeno više od 37 tisuća kuna i oko 500 eura.

Policija tvrdi da je novac pronađen kod njega dio plijena "skinutog" s poslovnog računa pokradenog Zagrepčanina te da ga je uzeo od 27-godišnjaka, iako je znao da potječe od krađe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene