Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz daruvarskog parka

Ukradena Augustinčićeva 'Gola Maja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom prošle noći u Daruvaru je ukradena brončana skulptura 'Kupačica'.

Ukradeni rad kipara Antuna Augustinčića, poznat i pod nazivom 'Gola Maja', ali i 'Crna Afrodita', nalazio se na kamenom postolju, izvijestila je PU bjelovarsko-bilogorska. Na stranicama Grada Daruvara navodi se da se vrijednost ukradene skulpture kreće između 20.000 i 30.000 eura. Skulptura je izrađena 1927., a postavljena je 1958. u Julijevom parku.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u šumi: Poginuo radnik tvrtke za izradu i sječu drva

Ta nježna gola ljepotica, koju su, priča se, mnogi za sreću dirali po dojkama, desetljećima je ponosno sjedila na rubu fontane na ulazu u Julijev park i bila je omiljena među građanima i turistima.

'Ostali smo šokirani! Odmah smo obavijestili policiju, koja je obavila uviđaj i alarmirala druge policijske uprave, pa se nadamo da će biti što prije pronađena, a lopovi uhvaćeni', izjavio je Marcel Medak, ravnatelj toplica u parku kojih se nalazila Gola Maja. Naime, Medak sumnja da je riječ o sinkroniziranoj krađi jer je skulptura bila šipkama 'usidrena' u postolje. Medak moli sve one koji imaju bilo kakvu informaciju koja bi dovela do što skorijeg pronalaska skulpture neka se jave policiji, Daruvarskim toplicama ili Gradu Daruvaru.

'Isprva sam pomislio da je riječ o šali, pa sam ravnatelja Medaka pitao je li posuđena nekomu. Ni u najcrnjim mislima nismo mogli pomisliti da bi ju netko ukrao', ogorčen je gradonačelnik Dalibor Rohlik. Bezumni čin lopova konsternirao je i župnika Branka Gelemanovića koji smatra da što prije treba uhvatiti lopove i pronaći skulpturu čija je nematerijalna vrijednost nemjerljiva. (Agencija VLM/ A.E.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene