Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSS nezadovoljan otkupom pšenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski seljački savez Vukovarsko-srijemske županije od otkupljivača pšenice traži da seljacima ponude pravičnu otkupnu cijenu za ovogodišnji rod pšenice koja ne bi smjela biti niža od 2,30 kuna za kilogram, kazao je na konferenciji za novinare dopredsjednik vukovarsko-srijemskog HSS-a Tomislav Pokrovac.

"Ne tražimo 2,30 kuna zato što se to nama hoće, već zato što bi svaka cijena niža od te seljaka vodila u propast. Uostalom, cijena pšenice na svjetskom tržištu nije niža od 2,40 kuna", rekao je Pokrovac, navevši kako je "i Republika Srpska ovih dana donijela zaštitinu cijenu pšenice u iznosu 50 pfeniga plus PDV".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna (PRE)BRZ I ŽESTOK Divljao po cesti od Jastrebarskog do Zagreba: Bježao od policije, vozio u suprotnom smjeru, zabio se u policijsko vozilo... I sve bez vozačke Tomislav Marević, načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju Humanitarna pomoć Pet šlepera iz Jastrebarskog kreće za Ukrajinu, donosimo detalje: ''S kolegama u Mađarskoj sve dogovaramo''

HSS također zamjera otkupljivačima što, iako je žetva završila na gotovo 50 posto polja, još nisu odredili otkupnu cijenu pšenice. "Veliki otkupljivači vjerojatno još kalkuliraju kako bi što bolje manipulirali nama malim proizvođačima", ocijenio je Pokrovac i pozvao otkupljivače da seljacima plate pšenicu "cijenom koju seljak i zaslužuje".

U protivnom županijski je HSS spreman na blokadu mlinova i silosa, najavio je Pokrovac, dodavši kako država treba odrediti zaštitnu cijenu pšenice koja, po njegovu mišljenju, ne bi smjela biti niža od dvije kune.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene