Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Organizirani kriminal

Uhićen umirovljeni časnik HVO-a kojeg se povezivalo sa zagrebačkom mafijom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Među 10 privedenih u zagrebačkoj policiji, nalazi se i poznato lice iz crne kronike - Vinko Žuljević Klica.

Zagrebačka policija privela je desetak osoba koje povezuje s nedjelima organiziranog kriminala među kojima su, kako se neslužbeno doznaje, krivotvorenja i iznude.

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Ilustracija Škola pod opsadom Uhićena tinejdžerica: Nožem izbola tri osobe u srednjoj školi

Među privedenima su i osobe od ranije poznate sa stranica 'crne kronike' Vlado Rajić te Vinko Žuljević Klica.

Iako zbog tajnosti postupka nije želio otkriti što se njegovom klijentu stavlja na teret Žuljevićev odvjetnik Milenko Umičević je kazao da je Žuljević zajedno s ostalima jučer poslijepodne odveden na razgovor u sjedište kriminalističke policije u Heinzelovoj ulici.

'S obzirom da Žuljević nema veze s nikakvim nezakonitostima očekujem da će biti pušten, no neki od osumnjičenih sigurno će biti odvedeni na kriminalističko istraživanje', kazao je Umičević.

>> Pronađena tiskara u kojoj se odštampalo 180.000 lažnih eura!

Žuljevića, umirovljenog časnika HVO-a, u medijima se povezivalo s jednim zagrebačkim mafijaškim klanom, a javnosti je postao poznat tijekom suđenja za ubojstvo Veselina Marinova u kojem je oslobođen optužbi. Sud je zaključio da je Žuljević u Marinova, dugogodišnjeg tjelohranitelja zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute, pucao u samoobrani.

To je na suđenju potvrdio i njegov kum Vlado Rajić, koji se posljednji put u stupcima crne kronike spominjao kada je u ožujku s još dvojicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih podataka. Rajić je navodno podatke o tajnim istragama kupovao od ranije prijavljenih policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića.

U policiji su potvrdili tek da je nekoliko osoba dovedeno na razgovore 'zbog eventualnih korisnih informacija koje bi mogli dati o okolnostima određenih kaznenih djela'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene