Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koristili posebnu opremu

Uhićeni Rumunji koji su očitavali podatke s bankomat kartica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trojica Rumunja, koji su koristili posebnu opremu za očitovanje podataka s bankomat kartica, uhićeni su na graničnom prijelazu Goričan.

Djelatnici istarske policije sinoć su u istražni centar Županijskog suda u Puli sproveli trojicu Rumunja u dobi od 34, 33, i 31 godinu koji su posebnom opremom očitavali podatke s bankomat kartica, da bi potom s bankomata različitih banaka na području Istarske i Primorsko-goranske županije, ali i na širem području Republike Hrvatske, podizali gotovinu.

Pročitajte i ovo Davanje napojnica - 3 Gotovina i dalje caruje Dva mjeseca od novog pravila: "Bilo je normalno uzeti sa stola i staviti u džep, ali došlo je do promjene" Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Po riječima Gordane Ostović iz Operativno-komunikacijskog centra PU istarske rumunjski su državljani novac s bankomata podizali u razdoblju od kolovoza 2008. do kraja 2009. godine, a kriminalističko istraživanje nad njima provedeno je u suradnji s PU primorsko-goranskom. Iznos novca koji su na takav način Rumunji sebi pribavili, nije iznijet u javnost. Uhićeni su prekjučer na graničnom prijelazu Goričan.

Rumunji su privedeni u istražni centar Županijskog suda u Puli zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo računalne prijevare te kazneno djelo izrade, nabavljanja, posjedovanja, prodaje ili davanja na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene