Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završena akcija Kondor

Uhićena trojica krijumčara kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićenjem trojice muškaraca iz Vele Luke, Splita i Zagreba koji su prokrijumčarili 40 kilograma kokaina iz Južne Amerika u Europu, završila je akcija Kondor, priopćila je PU dobrovačko-neretvanska.

U suradnji s MUP-om i belgijskim Interpolom uhićene su tri osobe koje su 17. i 18. siječnja dovedene istražnom sucu Županijskoga suda u Dubrovniku, koji im je odredio jednomjesečni pritvor.

Pročitajte i ovo Screenshot Vrijedan teret VIDEO Talačka kriza na brodu punom kokaina: Jedan švercer ubio drugoga i bacio ga u more, ostale zatočio Ilustracija Problem u luci Policija zaplijenila toliko droge da je sada ne može spaliti: Stvorili su europski "Kokaingrad"

Riječ je o 27-godišnji Velolučaninu, koji je 40 kilograma kokaina u brodu Santa Lucia u vlasništvu korčulanske kompanije Mediteranska plovidba u dvjema torbama prevezao iz Kolumbije do belgijske luke Anterwpen, gdje je drogu predao dvojici nepoznatih muškaraca. Krijumčar je za tu isporuku dobio 80.000 eura. Akcija Kondor počela je u suradnji sa zagrebačkom Policijskom upravom 2007. godine.

Kako se navodi u priopćenju PU dubrovačko-neretvanske u prvih 18 dana ove godine obavljene su 33 zapljene raznih vrsta opojnih droga te je uhićeno 35 osoba prijavljenih za počinjenje 47 kaznenih djela zlouporabe opojnih droga.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene