Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićena skupina kradljivaca: Ukrali i auto Ministarstva, pomagao im policajac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korumpirani policajac odavao je podatke skupini kradljivaca.

Uhićena je skupina kradljivaca automobila, kojoj se krajem prošle godine na meti našao i službeni golf Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a među privedenima je i policajac koji je odavao podatke o istraživanjima ukradenih vozila.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dolijali kradljivci Priveden dvojac koji je pljačkao Istrom: Praznili automate s novcem u autopraonicama, provaljivali u ugostiteljske objekte... Slika nije dostupna Omiljena meta Posao im cvate, nemojte i vi postati njihova žrtva

Skupina je imala dobro razgranat 'biznis' krađe automobila koje su rastavljali i prodavali u djelove na čemu su od sredine listopada prošle godine do travnja ove godine zaradili najmanje pola milijuna kuna, izvijestio je Uskok na internetskim stranicama.

Organizator je, prema sumnjama Uskoka, u skupinu povezao dvojicu osumnjičenika s kojima je pronalazio i krao vozila, dok je za skrivanje, rastavljanje te prodaju dijelova ili njihovu montažu na druga vozila angažirao još pet osoba.

Zadar: Uhićen pedofil iz BiH tek izišao iz zatvora

Uskočkom istragom obuhvaćen je i zagrebački policajac koji je više puta organizatoru i njegovoj desnoj ruci odavao policijske podatke o tijeku kriminalističkih istraživanja o ukradenim vozilima te ih obavještavao hoće li biti uhićeni.

Među ukradenim vozilima, kako se doznaje, je i službeni golf IV Ministarstva zaštite okoliša i prirode vrijedan oko 123 tisuće kuna, koji je ukraden krajem prošle godine ispred kuće glasnogovornice Ministarstva.

Uskok je zatražio određivanje pritvora protiv četvorice, uključujuči i zagrebačkog policajca koji je prešao na drugu stranu zakona. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene