Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plijen nije nađen

Uhićen pljačkaš 1,6 milijuna kuna iz Splitske banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pljačke zagrebačke poslovnice Splitske banke u Vukovarskoj ulici iz koje je 31. siječnja ove godine odneseno oko 1,6 milijuna kuna policija je uhitila N.G. kojega je sudac istrage potom zadržao u jednomjesečnom istražnom zatvoru.

N.G, star 34 godine, koji ima dvojno hrvatsko i srpsko državljanstvo navodno je krajem prošlog tjedna uhićen u stanu u Zagrebu. No, još uvijek nije pronađen njegov odbjegli pomagač, kao ni veliki plijen koji su zajedno opljačkali iz poslovnice Splitske banke u jednom trgovačkom centru na Vukovarskoj ulici.

Zagrebačka policija je, ne navodeći ime uhićenog, objavila da su N.G. i njegov pomagač 31.siječnja upali u banku u kojoj su se nalazili djelatnica banke, zaštitar i stranka. Odmah po ulasku uz prijetnju pištoljima razoružali su zaštitara, a potom otuđili oko 1.6 milijuna kuna. Obavljenom pretragom stana kojim se Grahovac koristio u Zagrebu policija je pronašla pištolj marke CZ kojim je navodno koristio prilikom pljačke banke. Osumnjičeni je 34-godišnjak prepraćen sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda, koji mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog posebno teških okolnosti zločina koji mu se stavlja na teret, opasnosti od utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.(HINA)

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Ilustracija Očevid u tijeku Opljačkana pošta usred Zagreba: Prijetio zaposleniku i uzeo novac

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene