Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićen osumnjičenik za ubojstvo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djelatnici istarske policije danas su u Vrsaru uhitili Šimu Medanića i još jednoga muškarca zbog osnovane sumnje da su umiješani u ubojstvo Medanićeve sestre Slavice, koje se dogodilo početkom siječnja ove godine u Zadru, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova.

Današnje uhićenje odvijalo se u koordinaciji više policijskih uprava - zagrebačke, zadarske i istarske, te Uprave krim policije i Ravnateljstva MUP-a, rekao je glasnogovornik Zlatko Mehun.

Pročitajte i ovo Stradao ronilac kod Zadra Kod Zadra U moru pronađen mrtav ronilac, utvrđuje se uzrok smrti Ilustracija Priveden je Šok u Zadru: Pijan galamio i prijetio metalnom šipkom

Obojica uhićenih nakon kriminalističke obrade prepraćeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zadru.

Slavica Medanić ubijena je s tri hica početkom siječnja u svom stanu u Zadru, a mediji prenose kako se sumnjalo da je ubijena iz koristoljublja jer je dobila nasljedstvo.

Na pitanje dovodi li se uhićeni Medanić u vezu i s ubojstvom Nikole Grbića, čiji je leš ovoga ljeta pronađen u Valturi, nedaleko od Pule, glasnogovornik Mehun je rekao kako će kriminalističkom obradom djelatnici MUP-a pokušati rasvijetliti i ovaj događaj.

Mediji prenose da su se Grbić i Medanić znali iz zatvora, a Grbić je ubijen u lipnju hicem u glavu, nedugo nakon što je izašao iz zatvora.

Medanić je poznat hrvatskoj javnosti jer je 1996. naložio ubojstvo tadašnjega ministra turizma Marčela Popovića, za što je kažnjen s dvanaest godina zatvora. On je, nakon izdržavanja kazne, ovoga ljeta pušten na slobodu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene